Edelstenen

Veel van onze edelstenen komen uit Idar-Oberstein een plaatsje in Duitsland. Daar werden vroeger heel veel edelstenen verhandeld en uit de grond gehaald. Deze edelsteenmijnen zijn nu gesloten maar er zijn nog wel een aantal groothandels van naam in dit gebied. 

Edelstenen in alle kleuren en maten

Edelstenen zijn zeldzame mineralen die bijzonder zijn vanwege hun schoonheid (bijvoorbeeld hun kristalgroei) en mechanische eigenschappen. Bekijk onze kleurrijke edelsteen sieraden en producten. Leuk als cadeautje met bijzondere betekenis. Bij de producten vindt u de betekenis die behoort bij het type edelsteen.

-- Lucky Touch - het zijn de kleine dingen die het doen! --

Edelstenen

Edelstenen zijn miljoenen jaren oud

De naam "half edelstenen" is subjectief en is afhankelijk van de cultuur waarin men leeft. Zo is Jade in China de belangrijkste edelsteen. De Diamant is de hardste edelsteen. De concrete prijs van de Diamant wordt bepaald door de kleur, de grote, de helderheid, licht breking en hoe hij is geslepen. Er zijn vier groepen edelstenen die zeer zeldzaam zijn: de Diamant, de Robijn, de Smaragd en de Saffier.

Bij Lucky Touch hebben we het alleen over edelstenen en niet over half edelstenen. De edelstenen die verkrijgbaar zijn bij Lucky Touch worden ook wel eens kristallen genoemd. Elk soort kristal heeft zijn eigen kleur, vorm, kracht en betekenis. Een kristal wordt gevormd uit verschillende mineralen en wordt bepaald door zijn inwendige structuur, een ordelijke, herhaalde atoomstructuur die uniek is voor zijn eigen soort. Soms met het blote oog zichtbaar meestal alleen onder de microscoop. Alle edelstenen zijn miljoenen jaren geleden in de aarde ontstaan.