Wierook

Wierook van bekende merken zoals HEM, de Indiase Satya Nag Champa en diverse Goloka wierook. Handgemaakte wierookstokjes uit India geven een aangename geur voor in huis, Yoga ruimte of andere ruimten. Hier vind je heel veel verschillende soorten wierookstokjes, voor iedere gelegenheid wel een stokje. Iedere wierook heeft een eigen betekenis die je bij de stokjes kunt lezen. Kies een stokje uit onze mooie collectie van de beste wierook.

Nieuw! We hebben nu ook Tuin wierookstokjes voor rust en energie. Heerlijk relaxen in je eigen tuin!

-- Lucky Touch - het zijn de kleine dingen die het doen! --

Wierook en wierookstokjes winkel | Lucky Touch

Maak uw keuze

Er zijn 21 producten.

Item 1-21 van 21 in totaal item(s)

Wat is wierook?

India produceert de meeste wierook van de wereld. India exporteert naar westerse landen maar ook naar Aziatische landen zoals China en Japan. De meeste wierook die wordt verkocht zijn de wierookstokjes.

De ingrediënten van wierookstokjes zijn een dun bamboe stokje, een soort deegmix van gom, de bast van een boom en zaagsel of houtskool poeder. Als de mix nog nat is worden de stokjes gerold in een masala (mengsel van kruiden) of na enkele dagen te hebben gedroogd wordt het stokje ondergedompeld in verschillende harsen zoals mirre of amber.

HEM wierook

Het merk HEM is het meest verkochte wierook merk over de hele wereld. HEM wierook word handgemaakt in India. Het gebruik van wierook is een mix van cultuur en traditie. Wierook wordt gebrand tijdens gebeden, yoga en meditatie. Tegenwoordig wordt wierook in het westen ook steeds meer gebruikt als huisgeur. HEM wierook kan helend, activerend of rustgevend werken. Voor iedere beleving en voor iedere kamer in huis of op de werkplek is er wel een passend HEM wierookstokje te vinden.

Satya Nag Champa wierook

Wie naar India is geweest en naar Varanasi (Benares), de 2700 jaar oude stad aan de heilige rivier de Ganges, herkent deze bekende Nag Champa wierook. Satya heeft meerdere soorten wierook maar de Satya Nag Champa is toch wel de bekendste. De Champaka boom heeft een bloem met deze bekende geur. Dus als u bij een product Champa ziet staan dan weet u dat dat product een typische Champa geur heeft.

Goloka wierook

Goloka wierook wordt ook gemaakt in India en is verkrijgbaar met verschillende Indiase kruiden of bloemengeuren. Ook Goloka heeft naast vele bloemengeuren ook de bekende Champa bloemgeur. Wij verkopen ook de Goloka Nag Champa.