Zorgenpoppetjes

Wij hebben verschillende zorgenpoppetjes ook wel Worry Dolls genoemd. Klein, groot, in een buidel of in een doosje.

Zorgenpoppetjes uit Guatemala

Men zegt dat de zorgenpoppetjes uw zorgen overnemen. Leg het kleurrijke zorgenpoppetje onder uw kussen en het poppetje neemt uw zorgen over. U zult heerlijk slapen en zonder zorgen wakker worden. De zorgenpoppetjes zijn handgemaakt.

 -- Lucky Touch - het zijn de kleine dingen die het doen! --

Zorgenpoppetjes

Maak uw keuze

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Worry dolls de zorgenpoppetjes uit Guatemala


Worry Dolls of wel zorgenpoppetjes worden gemaakt in Guatemala. 

De Worry Dolls, zorgenpoppetjes of problemen poppetjes, zijn kleurrijke poppen. Ze zijn traditioneel met de hand gemaakt en zijn er in verschillende maten.

Volgens de folklore neemt het poppetje de zorgelijke gedachten over. Als een kind zorgen heeft dan kan hij/zij de zorgenpoppetjes 's nachts onder de kussen leggen. Sommige Medische centra in Guatemala gebruiken de worry dolls in combinatie met een medische behandeling van ziekten bij kinderen. Het poppetje maakt zich de zorgen eigen in plaats van de persoon. Hierdoor kan de persoon rustig slapen en zal hij/zij wakker worden zonder zorgen. De zorgen zijn tijdens de nacht weggenomen door het zorgenpoppetje.

Ouders kunnen het zorgenpoppetje ook weghalen tijdens de nacht om zo hun kind extra te overtuigen dat de zorgen zijn verdwenen. De hele kleine zorgenpoppetjes die u bij ons los kunt verkrijgen zitten in een mooi doosje of buideltje.

De poppetjes zijn gemaakt van gekleurd garen, papier en kleine stukjes hout of ijzerdraad. De haartjes bestaan uit lava gruis.