Gelukspoppetjes

Gelukspoppetjes zijn echte geluksbrengers en bedoeld om aan iemand te geven die je geluk en voorspoed wil toewensen.  

Gelukspoppetjes kopen in verschillende thema's

Deze poppetjes kun je voor verschillende gelegenheden gebruiken. Bijvoorbeeld als bedankje aan je gasten die op je bruiloft zijn geweest, om aan je klanten te geven om ze te bedanken en geluk toe te wensen of als geschenkje aan mensen die je het geluk gunt.  


-- Lucky Touch - het zijn de kleine dingen die het doen! --

Gelukspoppetjes - Veel keuze & lage prijzen | Lucky Touch

Gelukspoppetjes met geluk uit China, Japan, Thailand

U kunt bij ons grote en kleine gelukspoppetjes kopen. Deze gelukspoppetjes komen uit de hele wereld zoals Japan, China, Thailand, Rusland, Bolivia, Peru en Mexico. Ze brengen geluk, gezondheid of laten je wensen uitkomen. Het zijn daarom leuke weggevertjes met een persoonlijke boodschap. We hebben een groot assortiment gelukspoppetjes, waaronder ook soorten gelukspoppetjes aan een kaartje en als sleutelhanger, een kant en klaar cadeautje dus.

U kunt de volgende gelukspoppetjes bestellen:

  • De Kimmidolls; moderne Japanse poppetjes;
  • Kokeshi Dolls; traditionele Japanse gelukspoppetjes;
  • Lucky Dolls; grote Chinese poppetjes;
  • Kleine gelukspoppetjes aan een touwtje;
  • Kleine gelukspoppetjes aan een kaartje.

Betekenis gelukspoppetjes

De kleine gelukspoppetjes zijn een talisman. Een talisman brengt geluk en voorspoed. Sommige mensen hebben deze kleine amuletten in hun portemonnee, jaszak of hebben er één aan hun sleutelbos om zo het geluk dicht bij hun te houden. De grotere soorten gelukspoppetjes brengen natuurlijk ook geluk en verdienen daarom een mooi plekje in jouw huiskamer of op jouw werkplek. De poppetjes hebben ieder hun eigen verhaal of betekenis.

Chinese gelukspoppetjes

De kleine Chinese gelukspoppetjes zijn te gebruiken als amulet voor geluk. Een amulet kun je bij je dragen, daarom zijn de meeste gelukspoppetjes klein zodat je ze in je portemonnee of jaszak kunt stoppen. Ook zijn ze te gebruiken als sleutelhanger, tassenhanger of armband. De Chinese gelukspoppetjes hebben de volgende kenmerken:

  • Ze zijn van hout of bamboe;
  • De poppetjes hebben vrolijke kleuren;
  • Ze hebben allen een lus, zodat je ze ergens aan kunt hangen of bevestigen;
  • De Chinese gelukspoppetjes hebben allen gekleurde koordjes.

Kokeshi dolls zijn de Japanse gelukspoppetjes

Japanse gelukspoppetjes werden vroeger in Japan door ambachtslieden van hout gemaakt. Het was in het noorden van Japan een traditie om een houten gelukspoppetje cadeau te geven bij de geboorte van een kindje.

De authentieke traditionele Kokeshi komen oorspronkelijk uit de Tohoku regio in het noordoosten van Japan. De Kokeshi Doll is nog steeds een van de populairste handwerk producten van het land. Kokeshi hebben een specifiek design, zijn gemaakt van hout en hebben geen armen en benen. In Japan worden de poppetjes gegeven bij de geboorte van een baby of als een symbool van liefde en vriendschap.

50 jaar geleden kregen de Kokeshi een andere stijl. De moderne stijl is schattig en kleurrijk en wordt steeds populairder. De verschillende kapsels, kimono's en haarspelden maken van ieder gelukspoppetje een uniek en kunstzinnig exemplaar.

De Japanse gelukspoppetjes zijn wat groter dan de hele kleine Chinese gelukspoppetjes. Over het algemeen worden ze verkocht als woonaccessoires maar ze zijn ook verkrijgbaar als sleutelhanger, spaarpot of als print te vinden op bijvoorbeeld tassen, lampen of kussens. In de loop van de tijd zijn deze dolls qua vorm wat veranderd. Ze hebben geen armen en benen, de kleuren en patronen van de kimono zijn belangrijk en ook de haardracht is typerend van de Kokeshi Doll. De tegenwoordige Kimmidolls hebben zich laten inspireren door de Kokeshi. Het brengt de ontvanger van een Kokeshi geluk en het is daarom een leuk relatiegeschenk.


Enkele typische gelukspoppetjes zijn het gelukspoppetje Boeddha, gelukspoppetjes geboorte, gelukspoppetje baby, gelukspoppetje hartje en gelukspoppetjes bruidspaar. We hebben ook gelukspoppetje sleutelhanger of in een gelukszakje.