Dromenvangers

Hang een dromenvanger boven je bed en verjaag je nachtmerries! Als geschenk geef je iemand nachtrust cadeau.

Met een dromenvanger verjaag je nachtmerries

Bij Lucky Touch kun je een grote dromenvanger kopen voor boven het bed van jouw kind of voor boven je eigen bed. De kleine en mini-dromenvangers zijn een leuk uitdeelcadeautje. Ze zijn er in vele verschillende kleuren en variaties.

Naast de bescherming tegen een slechte droom is de dromenvanger een erg mooi stuk decoratie voor in je huis. Neem een kijkje in ons aanbod want is er voor elk interieur wel een passend exemplaar te vinden.

-- Lucky Touch - het zijn de kleine dingen die het doen! -- 

Dromenvangers groot en klein | Lucky Touch

Er zijn 14 producten.

Item 1-14 van 14 in totaal item(s)

Verjaag je nachtmerries op traditionele indiaanse wijze

Een dromenvanger is een traditioneel kunstvoorwerp, oorspronkelijk afkomstig van de Ojibweg, een indianenvolk uit Noord-Amerika. De Ojibweg geloven dat de hemel vol zit met dromen en dat de dromenvanger alle dromen in het web opvangt en de goede dromen via de veertjes, schelpjes of kraaltjes doorgeeft aan de slaper. De dromenvanger (in het Engels dreamcatcher) houdt de slechte dromen vast en voorkomt dat deze bij de slaper terecht komen. Daarmee bezorgt de dromenvanger je plezierige, rustige dromen en een optimale slaap.

Als je een dromenvanger ophangt heeft de suggestie van het afvangen van nachtmerries vaak een gunstig effect op de slaap van met name kinderen. Tevens is het een decoratief voorwerp om boven het bed in de kinderkamer te hangen.

Onderdelen van een dromenvanger

Als je een dromenvanger gaat kopen let dan altijd op de aanwezigheid van de verschillende onderdelen:

  • Het gehaakte web: de ring met het web dat de dromen vangt en nare dromen vasthoudt;
  • De veren zorgen ervoor dat de goede dromen die het web opvangt zachtjes op de slaper belanden;
  • Stenen, waaraan krachten worden toegeschreven die voor lichamelijke of spirituele kracht zorgen of helpen bij rusteloosheid en slaapproblemen;
  • Bont voor een warm en comfortabel gevoel.

Ophangen van een dromenvanger

De dromenvanger hang je bij het hoofdeind van het bed. Dat mag tegen de muur of vrij hangend boven het hoofdkussen. Sommige bronnen vermelden dat het ophangen van een dromenvanger in de zon helpt om de nare dromen, die zijn tegengehouden door de dromenvanger bij de eerste zonnestraal voorgoed te laten verdwijnen.

Ook in onze vluchtige en moderne tijd is er plaats voor spiritualiteit of geloof in de kracht van het simpele. Daarom zie je dromenvangers nog in menige kinderslaapkamer hangen. Veel mensen geloven diep van binnen dat het werkt als je een dromenvanger ophangt.