Kokeshi dolls

Kokeshi Dolls zijn authentieke traditionele gelukspoppetjes uit Japan. De Kokeshi Doll brengt de ontvanger geluk en is een leuk en origineel relatiegeschenk en persoonlijk cadeau. 

Kokeshi Dolls Japanse gelukspoppetjes

De houten Kokeshi Dolsl werden in het noordoosten van Japan gegeven bij de geboorte van een kind of als symbool van liefde of vriendschap. De moderne Kokeshi hebben de volgende kenmerken: ze zijn kleurrijk, hebben geen armen en benen, soms bepaalde haardracht met haarspeld en ze hebben een kimono aan. Japanse gelukspoppetjes worden ook wel eens Geisha genoemd.

-- Lucky Touch - het zijn de kleine dingen die het doen! --

Kokeshi dolls

Er zijn 6 producten.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Japanse gelukspoppetjes Kokeshi Dolls

De Kokeshi Doll is een geluksbrenger uit Japan. Deze authentieke traditionele Kokeshi's komen oorspronkelijk uit de Tohoku regio in het noordoosten van Japan. De Kokeshi Doll is nog steeds een van de populairste handwerk producten van het land. Ze hebben een bepaald design, zijn van hout en hebben geen armen en benen. In Japan worden de poppetjes gegeven bij de geboorte van een baby of als een symbool van liefde en vriendschap. 50 jaar geleden kregen de Kokeshi, een andere modernere stijl. Deze stijl is kleurrijk en populair. De verschillende kapsels, kimono's en haarspelden maken van ieder poppetje een uniek en kunstzinnig exemplaar.

De traditionele Kokeshi's waren van hout en vaak had de kunstenaar zijn handtekening op de onderkant gezet. De Momiji Doll en Kimmidoll (nog maar een paar jaar op de markt) zijn de moderne versie van de Kokeshi Dolls. Momiji Dolls zijn een afgeleide van de anime (Japanse animatie films) en Kimmidolls hebben zich laten inspireren door de Kokeshi Dolls.

Het brengt de ontvanger van een Kokeshi geluk en is daarom een leuk en origineel relatiegeschenk, persoonlijk cadeau of kraamcadeau.