Betekenis gelukspoppetjes

Ieder gelukspoppetje heeft zijn eigen betekenis.

 

Kleine gelukspoppetjes 

Een gelukspoppetje is een amulet, talisman of mascotte. Een amulet of talisman is een voorwerp waarvan wordt geloofd dat het bescherming zou bieden tegen gevaar, ziekte en ongeluk. Een Amulet is voor bescherming, weert negatieve krachten af en een talisman brengt geluk, trekt positieve energie en krachten aan dat is een gelukspoppetje. Veel gebruikte amuletten of talismannen zijn: edelstenen, geluksmuntjes, kruisjes, Boeddhabeeldjes, klavertje vier en natuurlijk de gelukspoppetjes en de zorgenpoppetjes. Zie Wikipedia Amulet.

 Ga naar onze webwinkel gelukspoppetjes.

Betekenis Chinese gelukspoppetjes:

De kleine Chinese gelukspoppetjes zijn te gebruiken als geluksamulet.  Een geluksamulet kunt u bij u dragen, daarom zijn de meeste gelukspoppetjes klein zodat u ze in uw portemonnee of jaszak kunt stoppnen of ze zijn te gebruiken als sleutelhanger, tassenhanger of armband. De Chinese gelukspoppetjes hebben de volgende kenmerken. Ze zijn van hout of bamboe en hebben vrolijk kleuren. Ze hebben allen een lus, zodat u ze ergens aan kunt hangen of bevestigen en ze hebben allen gekleurde koordjes. Voor zover bekend kennen  de Chinezen deze gelukspoppetjes niet en zijn ze gemaakt voor de westerse markt. Ze worden wel in China geproduceerd.  In Mexico hebben de Chinese gelukspoppetjes een andere vorm, zo hebben de Chinese gelukspoppetjes die verkocht worden in Mexico een lange lus zodat ze als armband gedragen kunnen worden en heeft ieder gelukspoppetje zijn eigen kleur en betekenis.

chinese gelukspoppetjes   Chinese gelukspoppetjes uit Mexico  sleutelhanger chinese gelukspoppetjes

Betekenis Japanse gelukspoppetjes:

De Kokeshi Dolls Jappanse gelukspoppetjeswerden vroeger in Japan door ambachtslieden van hout gemaakt. Het was in het noorden van Japan de traditie om zo een Kokeshi gelukspoppetje cadeau te geven bij de geboorte van een kindje. De Japanse gelukspoppetjes zijn wat groter dan de hele kleine Chinese gelukspoppetjes. Over het algemeen worden ze verkocht als woonaccessoires maar ze zijn ook verkrijgbaar als sleutelhanger, spaarpot of als print te vinden op bijvoorbeeld tassen, lampen of kussens. In de loop van de tijd zijn de Kokeshi dolls kwa vorm wat veranderd. Ze hebben geen armen en benen, de kleuren en patronen van de kimono zijn belangrijk, ook de haardracht is typerend van de Kokeshi Doll wel of niet met haarspeld.  De tegenwoordige Kimmidolls hebben zich laten inspireren door de Kokeshi dolls. Het brengt de ontvanger van een Kokeshi geluk en is daarom een leuk relatiegeschenk. Hieronder een traditionele Kokeshi en een moderne Kokeshi Doll. Meer informatie over Kokeshi Dolls?    Ga naar webwinkel kokeshi dolls.

Of ga naar onze webwinkel Kimmidoll

Kokeshi doll     kimmidoll

Betekenis Zorgenpoppetjes:

Zorgenpoppetjes of Worry Dolls komen uit Guatemala. Het zijn poppetjes die uw zorgen wegnemen. U vertelt het zorgenpoppetje uw zorgen en legt dan het zorgenpoppetje onder uw kussen. De volgende morgen zijn uw zorgen verdwenen. Meer weten over zorgen oppetjes en woory dolls zie onze info pagina over zorgenpoppetjes. Liever zorgenpopetjes kopen? klik hier.

 zorgenpoppetjes    Zorgenpoppetje in doosje

Gelukspoppetjes knustelen.

U kunt zelf gelukspoppetjes maken van bijvoorbeeld kralen of Fimo klei of u kunt gelukspoppetje brijen of u kunt van kant en klare gelukspoppetjes sieraden maken of geld rolletjes.  Leuke uitgewerkte ideetjes met fotos vind u op onze pagina gelukspoppetjes knutselen

 

Betekenis Geluksbaby

Deze roze en licht blauwe gelukspoppetjes worden met name gebruikt voor geboorte kaartjes of zijn een onderdeel van geboorte bedankjes.

 geluksbaby jongen

Betekenis geluks Bijtjes

Wereldwijd en al eeuwen lang staat de bij voor allerlei moois, vooral van vlijt en samenwerking maar ook sterfelijkheid en wedergeboorte. Bijen leveren door hun ijver, bezige bij, de mens was en honing.  Honing is de oudste zoetstof. Van gegiste honging werd drank gemaakt.  Men dacht dat deze drank geneeskrachtig was.  Geluks bijtjes kopen? klik hier

Geluksbijje

 

 

Gelukspoppetje kopen of bestellen?

Gelukspoppetjes is allerlei soorten en maten.

De waardering van Lucky Touch bij Webwinkel Keur is 9.3/10 gebaseerd op 676 reviews.