Edelstenen

Edelstenen in alle kleuren en maten

Edelstenen zijn zeldzame mineralen die bijzonder zijn vanwege hun schoonheid (bijvoorbeeld hun kristalgroei) en mechanische eigenschappen. Bekijk onze kleurrijke edelsteen sieraden en producten.

Wat zijn edelstenen.

Veel van onze edelstenen komen uit Idar-Oberstein een plaatsje in Duisland. Daar werden vroeger heel veel edelstenen verhandeld en werden edelstenen uit de grond gehaald. Deze edelsteen mijnen zijn nu gesloten maar er zijn nog wel heel veel groothandels in dat gebied. Wilt u bij ons edelstenen kopen dan heeft u hier keuze genoeg.

Edelstenen zijn miljoenen jaren oud

De naam "half edelstenen" is subjectief en is afhankelijk van de cultuur waarin men leeft. Zo is Jade in China de belangrijkste edelsteen. De Diamant is de hardste edelsteen. De concrete prijs van de Diamant wordt bepaald door de kleur, de grote, de helderheid, licht breking en hoe hij is geslepen. Er zijn vier groepen edelstenen die zeer zeldzaam zijn: de Diamant, de Robijn, de Smaragd en de Saffier.

Bij Lucky Touch hebben we het alleen over edelstenen en niet over half edelstenen. De edelstenen die verkrijgbaar zijn bij Lucky Touch worden ook wel eens kristallen genoemd. Elk soort kristal heeft zijn eigen kleur, vorm, kracht en betekenis. Een kristal wordt gevormd uit verschillende mineralen en wordt bepaald door zijn inwendige structuur, een ordelijke, herhaalde atoomstructuur die uniek is voor zijn eigen soort. Soms met het blote oog zichtbaar meestal alleen onder de microscoop. Alle edelstenen zijn miljoenen jaren geleden in de aarde ontstaan.

De waardering van Lucky Touch bij Webwinkel Keur is 9.4/10 gebaseerd op 648 reviews.