Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Meer dan 1000 geluksbrengers!

   Hulp nodig bij het vinden van een gelukscadeautje? Wij helpen je graag.

   Help mij kiezen

   Lepidoliet

   Lepidoliet edelstenen: betekenis, werking, soorten, kleur en herkomst Toon meer

   Prijs

   -
   1 Product
   Knuffelsteen Lepidoliet

   Knuffelsteen Lepidoliet

   Ontspanning en innerlijke vrede, vermindert stre...
   Op voorraad
   €1,50

   Lepidoliet edelstenen - betekenis en werking

   Lepidoliet is een mineraal en wordt gebruikt als edelsteen. Het heeft een opvallende lila tot paarse kleur en heeft vaak witte strepen of vlekken die veroorzaakt worden door insluitsels van kwarts of veldspaat.

   De naam "lepidoliet" is afgeleid van de Griekse woorden "lepis" en "lithos", wat respectievelijk "schaal" en "steen" betekent. Dit verwijst naar de schilferige structuur van het mineraal, dat gemakkelijk uiteenvalt in dunne, plaatachtige stukken.

   Naast de naam heeft lepidoliet ook symbolische betekenissen gekregen in verschillende culturen en tradities. In de edelsteentherapie wordt lepidoliet geassocieerd met rust, ontspanning en innerlijke vrede. Het wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen en om een gevoel van balans en harmonie te bevorderen.

   In de spirituele wereld wordt lepidoliet soms gezien als een steen van transformatie en groei. Het wordt geassocieerd met het derde oog-chakra en het kruinchakra en wordt gebruikt om meditatie en spirituele ontwikkeling te bevorderen. Lepidoliet wordt ook wel beschouwd als een steen van bescherming en veiligheid, die negatieve energieën afstoot en helpt bij het creëren van een veilige en rustgevende omgeving.

   lepidoliet

   Kleur Lepidoliet

   Lepidoliet heeft meestal een paarse of lila kleur, hoewel het soms ook roze, grijs of wit kan zijn. De kleur wordt veroorzaakt door sporen van mangaan, ijzer en lithium die in het mineraal voorkomen.

   Soms heeft lepidoliet ook witte strepen of vlekken die worden veroorzaakt door insluitsels van kwarts of veldspaat. De kleur en patronen van lepidoliet kunnen variëren afhankelijk van de vindplaats en de omstandigheden waarin het mineraal is gevormd.

   Over het algemeen wordt lepidoliet gewaardeerd om zijn opvallende kleur en unieke uitstraling, vooral als het wordt gebruikt als edelsteen in sieraden en andere decoratieve voorwerpen.

   lepidoliet edelstenen

   Herkomst Lepidoliet

   Lepidoliet wordt op verschillende plaatsen in de wereld gevonden. Enkele belangrijke vindplaatsen zijn:

   • Brazilië: In de staat Minas Gerais wordt lepidoliet gewonnen in de regio's Aracuai en Governador Valadares.
   • Rusland: Lepidoliet wordt gevonden in de regio's Oeral, Siberië en Transbaikal.
   • Verenigde Staten: Lepidoliet wordt gevonden in verschillende staten, waaronder Californië, Maine, South Dakota en Colorado.
   • Zimbabwe: Lepidoliet wordt gewonnen in de Bikita-mijn in de provincie Masvingo.

   Lepidoliet is ook te vinden in andere delen van de wereld, waaronder onder andere Tsjechië, Madagaskar en de Dominicaanse Republiek.

   Lepidoliet wordt meestal gevonden in pegmatieten, die zijn ontstaan uit magma. Het kan ook voorkomen in hydrothermale aders en als afzettingen in sedimentaire gesteenten. In sommige vindplaatsen wordt lepidoliet samen met andere mineralen zoals kwarts, veldspaat en mica gevonden. De kwaliteit en kleur van lepidoliet kunnen variëren afhankelijk van de vindplaats en de omstandigheden waarin het mineraal is gevormd.

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »