Hematiet

Hematiet sieraden en stenen

In deze categorie kunt u al onze Hematiet sieraden en stenen bestellen en lezen over de werking van deze edelsteen. Hematiet een krachtige steen.

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 • Donut Hematiet e
  Donut hematiet met geluksmuntje

  Donut Hematiet geluk. Goed humeur. 3 cm.

  € 7,40
 • Donut Hematiet f
  Donut hematiet spiraalhanger

  Donut Hematiet aan spiraal hanger. Goed humeur. 2,5 cm.

  € 7,45
 • Donut Hematiet g
  Grote donut Hematiet met echt zilveren spiraal

  Donut Hematiet aan spiraal hanger. Sterling zilver. Goed humeur. 3 cm.

  € 23,50
 • Donut Hematiet h
  Gekleurde donut Hematiet

  Donut aura Hematiet aan hanger. Goed humeur en bescherming. 3,5 cm.

  € 17,50
Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Hematiet sieraden in verschillende stijlen.

Hematiet sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen. Voor hematiet sieraden bent u hier op het juiste adres. Mooie zwarte kettingen en armbandjes. Het zijn glanzende sieraden. Wees voorzichtig met uw parfum en water want edelsteen sieraden houden daar niet van. 

Hematiet werking

Deze edelsteen wordt vaak gedragen wanneer men last heeft van een ijzertekort maar werkt ook voor andere vormen van bloedarmoede, bloeddoorlopen ogen en neusbloedingen. Het helpt bij overgangs- en menstruatieklachten waarbij veel bloed word verloren. Hematiet versterkt het hart zowel fysiek als geestelijk. Geeft een rustige slaap, helpt bij nek- en schouderklachten en pijn in de onderrug. Ontlaadt edelstenen en word samen met Bergkristal gebruikt als reinigingsset voor edelstenen.

Naamgeving Hematiet stenen:

Het Griekse woord 'haima' betekent bloed. In Duitsland wordt de Hematiet steen dan ook altijd 'Blutstein' genoemd. Glanzende Hematietkristallen heten ook 'speculariet' omdat deze Hematiet kristallen in de oudheid gebruikt werden als spiegels.

Hoe ziet de Hematiet er uit?

Hematiet stenen zijn zwarte tot donkergrijze glanzende edelstenen, het is een hele zware omdat Hematiet louter uit ijzer bestaat. Hematiet in Bergkristal (Hematiet kwarts) ziet er rood uit. Hematiet wordt ook wel bloedsteen genoemd. Tijdens het slijpen lijkt het rode slijpsel (roest en water) op bloed. Hematiet is een van de meest voorkomende mineralen en veroorzaakt de rode kleur van rotsblokken of complete bergen.

Sterrenbeeld en Hematiet: Ram.

Chakra en Hematiet: Stuitchakra.

De waardering van Lucky Touch bij Webwinkel Keur is 9.3/10 gebaseerd op 676 reviews.