Jade

Jade sieraden en stenen

In deze categorie kunt u al onze Jade sieraden en stenen bestellen en lezen over de werking van Jade. Jade is een echte gelukssteen.

Stel een Aflopende Directie in
 • Donut Jade a
  Donut Jade

  Donut hanger Jade. Geluk. 2,5 cm.

  € 12,95
 • Donut Jade b
  Donut jade groot

  Grote donut hanger Jade. Geluk. 3,5 cm.

  € 16,95
 • Donut Jade bb
  Donut jade groot

  Grote donut hanger Jade. Geluk. 3 cm

  € 16,50
 • Donut Jade d
  Donut Jade Yin Yang

  Grote donut aan Yin Yang hanger Jade. Geluk. 3,5 cm.

  € 24,50
 • Donut Jade e
  Donut jade met geluksmuntje

  Grote donut Jade. Dubbel geluk. 3,5 cm.

  € 18,40
 • Donut Jade f
  Dot jade aan spiraal

  Donut Jade nefriet aan spiraal hanger. Geluk. 2,5 cm.

  € 16,50
 • Donut Jade g
  Jade hanger sterling zilver.

  Donut Jade nefriet aan spiraal hanger. Geluk. 3,5 cm.

  € 29,95
 • Jade boompje
  Edelsteen boompje jade nefriet

  Edelsteen boompje met Jade nefriet. Staat op ruwe Bergkristal. 22 cm

  € 64,95
Stel een Aflopende Directie in

Jade sieraden in verschillende stijlen.

Jade Nefriet en Jadeiet sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en uitvoeringen. De Jade Nefriet donut hangers zijn los verkrijgbaar maar ook in mooie hangers. De donut sieraden van Jade hebben als betekenis geluk maar staan ook symbool voor de aarde en het universum. Het zijn stijlvolle sieraden. Jade sieraden kunt u reinigen met Bergkristal en Hematiet steentjes.

Jade werking

Jade is een gelukssteen. De steen stimuleert het loslaten van irritaties en boosheid en geeft harmonie en evenwicht. Evenwicht in rust en activiteit. Jade heeft een bevorderende werking op liefde en tolerantie. Macht en welvaart. 

In China is Jade een steen van sereniteit en zuiverheid. Het is in het oosten een steen van geluk. Lucky Touch verkoopt alleen de groene Jade. Deze steen kalmeert het zenuwstelsel, zuivert en kanaliseert hartstocht en vermindert stress.

Jade Nefriet Heeft invloed op nieren en bijnieren. Stimuleerd vruchtbaarheid en ondersteunt de bevalling.

Serpentijn, Chinees jade. Serpentijn zorgt ervoor dat negatieve energie wegblijft. Heeft een kalmerende werking en helpt goed bij nervositeit en spanning. Geeft evenwicht. Serpentijn heeft een reinigende en pijnstillende werking. Ondersteunt om het bloedsuikergehalte op peil te houden en vermindert menstruatiekrampen.

Naamgeving Jade stenen:

Jade is de algemeen gebruikte naam voor twee soorten edelstenen namelijk Jadeiet en Jade Nefriet. Het zijn beide silicaten, maar met een totaal andere samenstelling. De naam Jadeiet komt van het Spaans 'piedra de ijada' dat steen van zijde betekent. De naam Nefriet komt van het Grieks 'nefros' (nier).

Algemene informatie Jade:

Nefriet is de Jade die vroeger al in China werd verhandeld. Pas na de 18e eeuw werd Jadeiet in China ook als Jade geaccepteerd. Jade en koning hebben het zelfde Chinese teken. Jade was het symbool voor macht voor de koning. Nadat China over ging op een keizer bleef Jade het symbool voor macht en welvaart. Witte Jade werd als waardevolste gezien, gevolgd door gele, blauwgroene, zwarte, rode en groene Jade.

Hoe ziet de Jade er uit?

Nefriet: Het ijzergehalte bepaalt de kleur. Een zeer lichte groene kleur bij een beetje ijzer tot heel donker groen tot bijna zwart bij veel ijzergehalte. Jadeiet kan een witte kleur hebben maar groen tinten zijn algemener. De groene tint varieert van licht appelgroen tot donker smaragdgroen.

Edelsteenwater Jade Nefriet: Jadewater bevordert evenwicht, harmonie, zekerheid, neutraliteit en verdraagzaamheid. 

Sterrenbeeld en Jade: niet duidelijk

Chakra en Jade: Hartchakra.

De waardering van Lucky Touch bij Webwinkel Keur is 9.3/10 gebaseerd op 676 reviews.