Baboesjka matroesjka

Grote en kleine Baboesjka poppen en cadeautjes

Traditionele houten Baboesjka ook wel Matroesjka poppen en leuke Matroesjka en Baboesjka cadeautjes.

Stel een Aflopende Directie in
Stel een Aflopende Directie in

Baboesjka en Matroesjka betekent, moeder, boerin of buurmeisje

Baboesjka is afgeleid van het Russische woord voor boerin en/of moeder en Matroesjka is een afgeleide van een meisjesnaam, dochter of buurmeisje. Ze zijn vaak kleurrijk en de hoofddoeken en en jurken hebben diverse bloemen designs. Rood en geel zijn kleuren die je veel ziet maar eigenlijk zijn tegenwoordig alle kleuren verkrijgbaar.

Baboesjka's en Matroesjka's zijn afgeleid van het Japanse gelukspoppetje

In 1890 werden de eerste Baboesjka's vervaardigd. Ze waren geïnspireerd door het traditionele Japanse gelukspoppetje, de Kokeshi's, die in het noorden van Japan werden gemaakt. Ze werden toen gemaakt als speelgoed maar tegenwoordig worden ze ook gebruikt als woonaccessoire.

Baboesjka's staan symbool voor eeuwigheid

De holle houten poppen maken deel uit van een hele reeks poppen. De poppen passen in elkaar van groot naar klein. Vaak worden Matroesjka's gebruikt voor therapeutische doeleinden zoals therapieën gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Baboesjka poppen voor decoratie of relatiegeschenk

Deze Baboesjka's zijn redelijk goedkoop waardoor ze vaak gebruikt worden door bedrijven als decoratie voor bijvoorbeeld beurzen of ze worden weggegeven als Russisch relatiegeschenk. Deze Baboesjka's hebben we dan ook ruim op voorraad.

De waardering van Lucky Touch bij Webwinkel Keur is 9.3/10 gebaseerd op 676 reviews.