Knutselen met gelukspoppetjes

Gelukspoppetjes maken van Fimo klei.

U kunt met Fimo klei uw eigen gelukspoppetjes in elkaar knutselen. Fimo klei is in allerlei kleuren te koop. Deze klei kunt u op een lage temperatuur in de oven laten drogen. 

Wilt u gelukspoppetjes kopen? gaan dan naar onze gelukspoppetjes

Benodigdheden voor het maken van een gelukspoppetje.

Breinaald of dunne vlees pen, fimo klei in de kleuren van het gelukspoppetje, draadjes of wol, een foto van een gelukspoppetje als voorbeeld.

Maak twee bolletjes ter grote van 5 cm. 1 bol is het hoofdje en dan moet in de kleur licht roze of huids kleur van Fimo klei. Poppetjes zijn van hout en dat lijkt het meeste op kleur van hout.

De tweede bol maak je in de kleuren van het gelukspoppetje. Bijvoorbeeld het bijtje is zwart en geel. Je maakt twee bollen 1 zwart en 1 geel en dan snijd je ze in plakjes en die plak je om en om op elkaar.  Zodat je 1 bol krijgt van 5 cm.

Als het hoofdje en onderlijf klaar zijn dan zet je ze op elkaar. Daar steek je een brei pen door of vleespen. Dat gaat als geheel in de oven. Voor graden van de oven zie pakje Fimo klei.

Maak van wol of van een gekleurd touwtje een lus met onder in wat extra slierdjes. Steek de lus door het poppetje en klaar is hij.

Hieronder een aantal voorbeelden. Bij het geluks bijtje zie u een echt gelukspoppetje als voor beeld en een die wij hebben gemaakt van fimo klei.

 

 Gelukspoppetje maken fimoGelukspoppetje knutselen lieveheersbeestjeGelukspoppetje fimo Bij

Gebruik vooral onze fotos die in de webwinkel staan als voorbeeld om een gelukspoppetje na te maken van fimo klei. Geen zin om te knutselen dan kunt u ze nauurlijk ook gewoon bij ons kopen.Gelukspoppetjes kopen? 

Gelukspoppetjes haken.

Om ideeen op te doen kunt u bij pinterset veel voorbeelden bekijken van gehaakte gelukspoppetjes. Auteur Annemarie Arts heeft diverse  boekjes geschreven waar veel voorbeelden van patronen in staan.

Wij hebben een gelukspoppetje haak pakket gekocht en daar een gelukspoppetje van gehaakt. Pakketten van verschillende gelukspoppetjes of boekjes zijn te koop bij diverse winkels zoals Bruna.

 

 Gelukspoppetje haak pakketGehaakt gelukspoppetje

Armbanden maken van gelukspoppetjes.

Als u het touwtje uit het geluksppoppetje haalt dan heeft u een kraal. Met kralen kunt u geluks armbanden en kettingen maken. Leuk om een keer op een woensdag middag met de kinderen te knutselen met de gelukspoppetjes. 

Benodigdheden om geluks armbanden te maken:

Gelukspoppetjes in allerlei varieaties. Zoals Chinese gelukspoppetje, klavertjes vier, bijtjes wat u maar wilt. Rijgdraad en een stompe naald of grote paperclip om mee te rijgen.

Hieronder hebben we wat voorbeelden gezet die wij gemaakt hebben met onze gelukspoppetjes. Deze gelukspoppetjes kunt u hier kopen .

Foto 1. Kralen gemkaakt van chinese gelukspoppetjes. Foto 2 gemaakt van chinese gelukspoppetjes en gekleude kralen.

Foto 3 Armband gemnaakt van gelukshartje, klavertje vie, kikkertje lieveheersbeestje ect. Foto 4 Armband gemaakt van geluksbijtjes met gele en zwarte kralen. 

Armband met gelukspoppetjesArmband kralen en gelukspoppetjesarmband diverse gelukspoppetjesArmband met geluksbijtjes

Naast de armbandjes kunt u ook een ketting en oorbellen maken van gelukspoppetjes.

Hieronder een twee voorbeelden.

Gelukspoppetjes kettinggelukspoppetjes oorbellen

Geldrolletjes maken van gelukspoppetjes.

Geldrolletjes worden gegeven als cadeau bij bruiloften en verjaardagen. Het is een originele manier om geld als cadeau te geven. U kunt geldrolletje bij ons kopen maar leuker is om een geld rolletjes zelf te maken en in elkaar te knutselen. Dat kan met onze grotere gelukspoppetjes.

Benodigdheden om een geldrolletjes te maken:

Wegwerp eetstokjes, gelukspoppetjes 3 cm (stokjes en poppetjes verkrijgbaar in onze webwinkel), cadeau papier, gekleurd cadeau lint, 1 vel wit papier, lijm, sate prikker en een scherp mesje.

 geldrol benodigdheden geldrolletjebinnenkant geldrol

Het touwtje van het gelukspoppetje haalt u eraf en schuift u aan de bovenkant met behulp van de sate prikker er weer op. Zodat het plukje met kleine touwtje op zijn hoofdje komt. Met het scherpe mesje maakt u beide kanten van de eetstokjes zo smal zodat u net een gelukspoppetje er op kan schuiven. Zie eerste foto hierboven 1e eetstoke onbewerkt, tweede eetstokje de uiteinde smaller gemaakt. 

De tweede foto laat zien hoe het uiteindelijk moet worden. De derde foto hierboven ziet u hoe het er van binnen uitmoet zien. Het wittevel moet aan de binnenkant het cadeaupapier aan de buitenkant. Aan 1 kant plakt u vast aan het eetstokje. U kunt u er geld in doen of een tekening maken op het witte vel of persoonlijk berichtje op zetten. Dan rolt u het kokertje op. En en bindt het rolletje vast met het cadeau lint. U doet er een lus in. Dat staat feestelijk. En klaar is kees. leuk om weg tegeven. Echt een gelukcadeautje. Hieronder een aantal voorbeelden met gelukspoppetjes: met een Chinees gelukspoppetje, een geluksbij een lieveheersbeestje en Matroesjka.

geldrol gelukspoppetjes bgeldrol lieveheersbeestjegeldrol matroesjkaGelukspoppetje geldrol

 

 

 

 

 

De waardering van Lucky Touch bij Webwinkel Keur is 9.3/10 gebaseerd op 676 reviews.