Kokeshi Doll het Japanse gelukspoppetje

De Kokeshi Doll is een geluksbrenger uit Japan.

Lucky Touch heeft verschillende Kokeshi Dolls artikelen zoals leuke tassen, spaarpotten sleutelhangers. . Zie onze Kokeshi Dolls artikelen.  We hebben ook de bekende Kimmidolls. Zie onze Kimmidolls.

De authentieke traditionele Kokeshi's komen oorspronkelijk uit de Tohoku regio in het noord-oosten van Japan. De Kokeshi Doll is nog steeds een van de populairste handwerk producten van het land. Kokeshi's hebben een bepaald design, zijn van hout en hebben geen armen en benen. In Japan worden de poppetjes gegeven bij de geboorte van een baby of als een symbool van liefde en vriendschap. 50 jaar geleden kregen de Kokeshi, een andere stijl. De moderne stijl is schattig en kleurrijk en wordt steeds populairder. De verschillende kapsels, kimono's en haarspelden maken van ieder gelukspoppetje een uniek en kunstzinnig exemplaar.

De traditionele Kokeshi's waren van hout en vaak had de kunstenaar zijn handtekening gezet op de onderkant zoals u ziet op de foto.

 

                                                     autenthieke kokekshi     handtekening kunstenaar kokeshi

 

De Momiji Doll's en Kimmidoll (nog maar 4 jaar op de markt) zijn de creatieve Kokeshi Dolls. Momiji Dolls zijn een afgeleide van de anime (Japanse animatie films) en Kimmidolls hebben zich laten inspireren door de Kokeshi Dolls.

                              Kokeshi doll                                     Kimmidoll                                                Momiji doll

             Kokeshi doll     Kimmidoll     Momiji doll

 

Het brengt de ontvanger van een Kokeshi geluk en is daarom leuk en orgineel relatiegeschenk, persoonlijk cadeau of kraam cadeau.

Lucky Touch heeft diverse Kokeshi artikelen zoals houten gelukspoppetjes, spaarpotjes, sleutelhangers, tassen-hangers, schoudertassen ect.

 

Grappige Kokeshi Doll producten.

               Kokeshi Paraplu                                         Kokeshi tassenhanger                       Kokeshi tas

        Kokeshi paraplu           Kokeshi tassenhanger          Kokeshi tas

De waardering van Lucky Touch bij Webwinkel Keur is 9.3/10 gebaseerd op 676 reviews.