Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Gelukssymbolen

   Hier vind je de betekenis van gelukssymbolen en geluksbrengers uit de hele wereld.

   --- Deze pagina is in ontwikkeling ----

   Betekenis Gelukssymbolen

   Gelukssymbolen zijn al eeuwenoud en spelen voor mensen uit verschillende landen een belangrijke rol. Maar wat betekenen die symbolen en wat kan je er mee? Meer informatie hierover vind je hieronder:

   Geluksbij

   Wereldwijd en al eeuwen lang staat de Bij voor allerlei moois, vooral van vlijt en samenwerking maar ook voor sterfelijkheid en wedergeboorte. Bijen staan bekend om hun ijver, "de bezige Bij". Zij leveren de mens was en honing.

   Boeddha

   25000 jaar geleden zat Siddhartha Gautama onder een boom en zag eindelijk in wat de oorzaak was van het lijden in de wereld. Vanaf dat moment was hij Boeddha. Boeddha wordt in verschillende meditatiehoudingen en handhoudingen afgebeeld. Op het moment dat je een Boeddhabeeld in een ruimte zet wordt de plek waar de Boeddha staat een focuspunt. Het trekt de aandacht en het is een rustpunt in de ruimte. Boeddha staat voor inzicht, wijsheid en geluk. En ja je mag een Boeddha beeld best voor jezelf kopen zolang de koop oprecht is en niet gebeurt vanuit hebberigheid. Maar wat is er leuker om een Boeddha cadeau te geven.

   Chinese geluksmuntjes

   Geluksmuntjes zijn rond wat staat voor het universum en hebben een vierkant (aarde) gat in het midden. De geluksmuntjes hebben een Yin en Yang zijde. Ying en Yang staan voor balans. Geld beweegt, energie, en gaat van de een naar de andere mens. De geluksmuntjes symboliseren energie die financieel geluk brengt. De geluksmuntjes die wij verkopen zijn een kopie van de oude Chinese muntjes. Je kunt ze bewaren in je portemonnee of geldkas of gewoon weggeven om een ander geluk toe te wensen. 

   Edelstenen

    

   Elfje

    

   Engeltje

    

   Geluksflesjes

   Gelukspoppetjes

   Een gelukspoppetje is een mascotte of talisman. Men geloofd dat een talisman of mascotte geluk brengt, positive energie stimuleert of goede krachten aantrekt. De bekendste gelukspoppetje zijn de Chinese gelukspoppetjes maar er zijn tal van gelukspoppetjes die voor diverse gelegenheden gebruikt of ingezet kunnen worden. Het zijn leuke weggevertjes en uitdeelcadeautjes. Wil je meer weten over gelukspoppetjes? Bekijk dan onze pagina over gelukspoppetjes.

   Goud of goudkleurig

    

   Hartje

    

   Jade

   Klavertje vier

   Als je tussen de witte klavertjes drie een klavertje vier vindt dan is dit een mutant. Omdat ze zeldzaam zijn is het vinden van een klavertje 4 bijzonder. Een klavertje vier is sinds de middeleeuwen al een geluksbrenger.


   Betekenis van de blaadjes:

   • Het eerste blaadje is voor hoop.
   • De tweede voor vertrouwen.
   • Het derde blaadje voor liefde.
   • De vierde voor geluk


   Kokeshi en Kimmidolls

   Kokeshi Dolls zijn Japanse gelukspoppetjes. De Japanse Kokeshi hebben een speciaal design. Ze hebben geen armen en benen. Belangrijk is de Kimono stof en de haardracht inclusief de haarspelden. Wil je meer weten over de Kokeshi Dolls en de moderne versie de Kimmidolls, bezoek dan deze informatiepagina's door op de linkjes te klikken.

   Lieveheersbeestjes

   Als je een Lieveheersbeestje ziet of hij komt op je afvliegen dan brengt hij geluk. De Germaanse naam van het lieveheersbeestje is, Freyafugle, vogel van de godin Freya. Later werd het onzelievevrouwebeestje of lieveheersbeestje. Het kevertje kent vele namen zoals hemelbeestje, ingeltjse (engeltje) of zonnekoekje.

   Lucky Cat Of Maneki Neko

   De Lucky Cats komen uit Japan en China. Lucky Cat of ook wel Maneki Neko genoemd en is een gelukskat ook wel de "wenkende" kat of welcomming cat genoemd.

   De Lucky Cat heeft veel verschillende gelukssymbolen. Zo heeft de kleur een betekenis en ook welke poot hij omhoog doet heeft een eigen betekenis. In de Lucky Cat spaarpot moet een muntje zitten om het financiële geluk te stimuleren. Wil je meer weten over zijn kleuren en symboliek zie dan onze pagina Lucky Cat symbolen.

   Yin Yang

   Yin Yang staat voor balans. Evenwicht en balans zijn de basisbegrippen van het universum, waarin Yin en Yang de oerbeginselen zijn. Neemt de een af dan neemt de ander toe. Nooit is iets helemaal Yin of helemaal Yang. Ze trekken elkaar aan en stoten elkaar af. Extreem Yin gaat over in Yang, te veel Yang gaat over in Yin. De beweging is naar evenwicht en balans.


   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »
   ← Keer terug naar de backoffice    *** VAKANTIESLUITING *** Woensdag 21 juli tot dinsdag 10 augustus. Verbergen