Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Lucky Touch - Woensdag 23 Maart 2022

   Wat zijn Geboortedag Boeddha's?

   Geboortedag Boeddha's zijn kleine geluksbeeldjes die passen bij de dag waarop iemand geboren is. De symboliek stamt uit de Ayutthaya periode in Thailand, toen elke dag van de week werd vertegenwoordigd door een specifieke Boeddha. Hieronder vind je de 7 verschillende geboortedag Boeddha's en de bijbehorende informatie.

   Zondag Boeddha "Zeven dagen kijken - Pang Thawai Net"

   Geboortedag Boeddha Zondag

   Zondag Boeddha staat met gekruiste armen voor de taille, waarbij de rechterhand de linkerhand bedekt. Boeddha bereikte de verlichting terwijl hij onder een Bodhiboom zat. Dit beeld representeert de periode vlak nadat Boeddha verlicht werd en hij, vol dankbaarheid en vreugde, een week lang bij de Bodhiboom stond en deze bewonderde zonder ook maar één keer te knipperen met z’n ogen.

   Betekenis geboortedag Boeddha Zondag

   Degene die is geboren op een zondag is kalm, denkt logisch en is soms een beetje op zichzelf. 

   • Je geluksdag is woensdag en je pechdag is vrijdag.
   • Je gelukskleur is groen en je ongelukskleur is blauw.

    

   Maandag Boeddha "Onenigheid pacificeren - Pang Ham Yati

   Geboortedag Boeddha Maandag

   Maandag Boeddha staat met de rechterhand op schouderhoogte met de handpalm naar buiten en de vingers uitgestrekt, bekend als de Abhaya mudra. Toen Boeddha na drie maanden uit de hemel terugkeerde, hadden zijn naasten ruzie over het recht op water dat door hun land stroomde. Boeddha overtuigde hen te stoppen met ruzie maken en een compromis te sluiten.

   Betekenis geboortedag Boeddha Maandag

   Iemand die op maandag is geboren, is serieus met een goed geheugen en een voorliefde voor reizen. Deze persoon heeft waarschijnlijk een geschoold beroep.

   • Je geluksdag is zaterdag en je pechdag is zondag.
   • Je gelukskleur is zwart en je ongelukskleur is oranje.

    

   Dinsdag Boeddha "Nirvana bereiken - Pang Sai Yat"

   Geboortedag Boeddha Dinsdag

   De houding van Dinsdag Boeddha verwijst naar het moment kort voordat Boeddha Nirvana binnenging en zijn fysieke lichaam verliet. Toen het moment van zijn dood naderde, ging Boeddha op zijn rechterzij liggen, met zijn linkerhand op zijn been en zijn rechterhand onder zijn hoofd.

   De Boeddha ligt op zijn rechterzij met zijn linkerarm langs het lichaam gedrapeerd en de rechterarm als kussen en steunt het hoofd. Een van de meest dramatische en adembenemende liggende Boeddhabeelden is te vinden in Wat Pho in Bangkok.

   Betekenis geboortedag Boeddha Dinsdag

   Ben je op dinsdag geboren dan ben je serieus, moedig en actief, veelal werkzaam in de dienstverlening of dienstverlenend als persoon.

   • Je geluksdag is donderdag en je pechdag is maandag.
   • Je gelukskleur is geel en je ongelukskleur is wit.

    

   Woensdag Boeddha "Lopen voor aalmoezen - Pang Umbat"

   Geboortedag Boeddha Woensdag

   Woensdag Boeddha verbeeldt de Boeddha die met beide handen een bedelnap vasthoudt. In de vroege ochtend maken monniken hun aalmoezenrondes om voedsel te verzamelen en de Boeddha deed dit ook. Zijn vader raakte van streek toen hij zag dat Boeddha "smeekte" om voedsel. Boeddha kalmeerde zijn vader en liet hem weten dat in de overdrachtslijn van de Boeddha’s dit gebruik, pindabat genaamd, wordt uitgevoerd om beschikbaar te zijn voor volgelingen die toegewijd voedsel brengen.

   Betekenis geboortedag Boeddha Woensdag

   Ben je op woensdag geboren dan ben je een beleefd, emotioneel en creatief persoon.

   • Je geluksdag is woensdag en je pechdag is dinsdag.
   • Je gelukskleur is wit en je ongelukskleur is geel.

    

   Donderdag Boeddha "De mediterende Boeddha - Pang Samti"

   Geboortedag Boeddha Donderdag

   Donderdag Boeddha laat de Boeddha in volledige lotushouding zien, zittend onder de Bodhiboom, de plaats van zijn verlichting. Nadat de Boeddha Mara en zijn legers had overwonnen, werd hij vervuld met Piti (trance) en voelde hij de wil om verder te gaan in nog diepere meditatieve stadia. Tegen die tijd ging de zon al onder, maar zijn enthousiasme in het overwinnen van zijn Kilesas (egoïstische verlangens), was zo sterk dat hij de energie had om door te gaan zonder de behoefte aan rust. Bij het ochtendgloren  bereikte hij de Verlichting.

   Betekenis geboortedag Boeddha Donderdag

   Ben je op donderdag geboren dan zegt men dat je een goed hart hebt en eerlijk, dankbaar en een rustig persoon bent.

   • Je geluksdag is zondag en je pechdag is zaterdag.
   • Je gelukskleur is oranje en je ongelukskleur is zwart.

    

   Vrijdag Boeddha "Contemplerende Boeddha - Pang Ram Pueng"

   Geboortedag Boeddha Vrijdag

   Vrijdag Boeddha staat met zijn armen over zijn hart gekruist en zijn voeten dicht bij elkaar. In eerste instantie voelde Boeddha zich na het bereiken van de Verlichting ontmoedigd om zijn inzichten met anderen te delen, het leek te ingewikkeld om uit te leggen. Na uitvoerige analyse en bespiegeling zag hij dat het wél mogelijk was. Boeddha besloot zijn leer - de dharma - te gaan overdragen, ter bevordering van het welzijn van alle levende wezens.

   Betekenis geboortedag Boeddha Vrijdag

   Degenen die op vrijdag zijn geboren houden van gezelligheid en plezier, is vriendelijk en ambitieus.

   • Je geluksdag is dinsdag en je pechdag is woensdag.
   • Je gelukskleur is roze en je ongelukskleur is lichtgroen.

    

   Zaterdag Boeddha "Beschermd door de Naga Koning - Pang Nak Prok"

   Geboortedag Boeddha Zaterdag

   Zaterdag Boeddha zat in samamadhi (eenpuntige meditatie-concentratie) tijdens de zesde week na zijn spiritueel ontwaken. Tijdens een tropische regenbui kwam de Naga Koning om de mediterende Boeddha te beschermen door met zijn meerkoppige hoofd beschutting te bieden en hem boven het water op te tillen door zijn lichaam onder hem te rollen. Tevens hield de Naga Koning de wacht om Boeddha te beschermen tegen allerlei parasitaire, giftige roofdieren. Toen de regens ophielden, ontrolde de Naga Koning zijn lichaam, veranderde in een mens en boog met diep respect naar de Boeddha. 

   Betekenis geboortedag Boeddha Zaterdag

   Degene die is geboren op een zaterdag is kalm, denkt logisch en soms een beetje op zichzelf. 

   • Je geluksdag is vrijdag en je pechdag is woensdag overdag.
   • Je gelukskleur is blauw en je ongelukskleur is groen.

    

   Spiritueel verwant met Boeddhisme

   Als je je spiritueel verwant voelt met het boeddhisme, heeft de specifieke boeddha van de dag waarop je geboren bent een sterke band met jou, het is je verjaardagsboeddha.

    

    

    

    

    


    

   Nieuwtjes, Tips en Weetjes

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »