Betekenis en werking edelstenen


Een edelsteen is miljoenen jaren geleden ontstaan in een van de lava lagen van de aarde. Iedere edelsteen heeft zijn eigen unieke kristalgroei en iedere edelsteen bestaat uit verschillende mineralen en insluitsels. Zo heeft iedere edelsteen zijn eigen kleur, glans en uitstraling. Iedere edelsteen dankt zijn mystieke krachten aan die verschillende verschijningsvormen.

Betekenis en werking Agaat:

Agaat heeft een positieve werking op de geslachtsorganen. Al jaren is de Agaat beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. De steen lost psychische spanning op (kalmeert) en geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid (troost). Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel. Geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid. Aardend, sterkt de maag, darmen en bloedsomloop. Ontgiftend. Rustige lijnen: maakt rustig. Grillige Agaat: doorbreekt rechtlijnigheid.

Betekenis en werking Agaat Botswana:

Deze Agaat versterkt de spiermassa en helpt bij het opbouwen van de spieren. De Botswana Agaat heeft een kalmerende werking op het lichaam en helpt bij het verdrijven van pijnen, krampen en doofheid. Ondersteunt bij het stoppen met roken. Betekenis Agaat Turitella: Prikkelt, zodat gericht kan worden op eigen wensen, bezieling en plannen. Agaat Turitella bevordert de stoelgang en verhoogt de weerstand tegen vervuiling, gif, bestraling en infecties. De rondjes die te zien zijn bij Turitella Agaat zijn versteende slakkenhuisjes.

Betekenis en werking Amazoniet:

De Amazoniet vermindert hoofdpijnen en helpt bij ontspannen van de nekspieren. Het vermindert krampen en helpt bij astmatische klachten. De Amazoniet is een steen die de herstellende kracht van de huidlaag bevordert en helpt daarmee tegen huidaandoeningen en eczemen.

Betekenis en werking Amber, Barnsteen:

Heeft een helende werking op de luchtwegen en helpt bij hooikoorts, astma, en bronchitis. Ook helpt Amber bij het verwerken van angsten en pijnen. Van oudsher wordt deze steen gebruikt bij kleine kinderen wanneer zij tandjes krijgen om de pijn te verminderen. Deze steen heeft een verwarmende werking op het karakter.

Betekenis en werking Amethist

Amethist of Amethist is een echte spirituele steen. Houd je van paars dan zijn deze sieraden en woonaccessoires echt iets voor jou. 


Betekenis en werking Ametrien:

De Ametrien is een steen die werkt op het innerlijk. Het geeft innerlijke rust en gelatenheid. Zorgt ervoor dat de mens langere tijd ontspannen blijft en werkt daarom goed bij stress en nervositeit. De Ametrien is een combinatie van Amethist en Citrien en heeft dus eigenschappen van beide soorten.

Betekenis en werking Aventurijn:

Vermindert huidproblemen zoals eczeem, acne, psoriasis, jeuk en ontstekingen. Bevordert haargroei en laat het weer stralen. Maakt oneffenheden in het gezicht egaal en laat de huid ademen. De steen versterkt de persoonlijkheid en helpt bij het maken van de juiste keuzes. Goed voor het hart, bevordert groei zowel lichamelijk als geestelijk, maakt onrustige kinderen rustiger.

Betekenis en werking Bergkristal:

Bergkristal helpt bij krampen, pijnen (rugpijn) en menstruatieklachten. Ook staat deze steen er om bekend dat het de werking van andere stenen versterkt en andere edelstenen kan opladen. Het is een perfecte steen voor depressieve mensen en werkt goed bij vermoeidheid en slapeloosheid. Vitaliseert en reinigt. Ondersteunt de concentratie en helder denken.

Betekenis en werking Calciet:

Gele Calciet bevordert de wilskracht en geeft energie. Ook laat deze steen de mens open staan voor mooie dingen in het leven. Het geeft een groter gevoel van vrijheid en blijheid (levensvreugde).

Betekenis en werking Carneool:

Heeft een positieve werking bij de bloedsomloop en helpt tegen een hoge bloeddruk en bloedvergiftigingen. Carneool helpt kleine wondjes sneller genezen en infecties verminderen. Dit is een steen waar men blij van wordt en die tegen zwaarmoedigheid werkt. Ook goed bij kramp, koorts, suikerziekte, zenuwpijn en reuma Ook helpt Carneool tegen nachtmerries en is goed voor zakelijk succes.

Betekenis en werking Citrien:

Citrien Natuur: De Citrien is een steen die werkt op de hersenen. Het maakt attenter en stimuleert het logisch denken. Ook wordt de steen veel gebruikt bij plankenkoorts en examenvrees. Citrien geeft meer zelfvertrouwen en helpt over onzekerheden heen te komen. Citrien verhit: Verhitte Citrien geeft vrolijkheid en bevordert het zelfvertrouwen. Helpt tegen vermoeidheid van lichaam en geest en heeft een verminderende werking op examenvrees. Ook goed tegen opvliegers.

Betekenis en werking Chalcedoon (blauw):

De Chalcedoon heeft een positieve werking op het deel van de hersenen dat het spraakvermogen regelt. De steen wordt vaak gebruikt tegen stotteren en bij spraak stoornissen. Chalcedoon heeft een kalmerende werking en maakt rustiger en geduldiger.

Betekenis en werking Dumortiriet:

Is een edelsteen die positief denken stimuleert en negatieve invloeden verminderd. Daardoor kan men meer van het leven genieten. De steen geeft moed in moeilijke tijden en gaat angstaanvallen tegen.

Betekenis en werking Fantoom kwarts:

Deze Fantoomkwarts is een Bergkristal met een fantoom. Durf en begrenzing.

Betekenis en werking Granaat:

Granaat versterkt het hart. De edelsteen wordt ook gebruikt tegen vermoeidheid en futloosheid. Het verstrekt het door zettingsvermogen en gaat ontstekingen en infecties tegen. De edelsteen helpt te ontspannen en kan de hartslag verlagen.

Betekenis en werking Grossulaar:

Deze edelsteen laat je ontspannen en de dingen accepteren zoals ze gaan. De steen is een goede hulp bij conflicten (crisis) en heeft daarbij een positief effect op samenwerking. Grossulaar stimuleert de opname van vitamine A en bevordert de vruchtbaarheid. Crisissteen, zelfvertrouwen, wilskracht.

Betekenis en werking Heliotroop:

Deze edelsteen helpt tegen bloedingen in het gezicht, vooral bij gevoelig tandvlees en bloedneuzen. Naast een helende werking heeft de steen ook een ontgiftende werking. Goed tegen insectenbeten maar werkt ook goed voor het "schoonmaken" van onze darmen en urinewegen. De steen kan verlichting geven bij bevallingen. De kleine rode vlekjes op de stenen lijken op bloedvlekjes. Energie, zelfbescherming en begrenzing. 

Betekenis en werking Labradoriet:

Labradoriet is een steen die werkt op de klieren. Daarbij activeert het enzymen, die ziekten kunnen genezen. Ook versterkt deze steen het doorzettingsvermogen en geeft geestelijk energie. De Labradoriet helpt bij het ordenen van ervaringen en indrukken. Beschermt tegen invloeden van buitenaf beschermt de aura. Vermindert opvliegers, botontkalking, osteoporose. Voor gevoelige mensen. Labradoriseren = speciaal kleurverschijnsel (grijs- tot groen blauwige spiegeling) op de splijtvlakken van Labradorieten.

Betekenis en werking Lapis Lazuli:

Lapis Lazuli is een steen die staat voor vriendschap. De steen werkt tegen depressiviteit, angsten en nervositeit en de gevolgen daarvan. Helpt ook tegen hartkloppingen en verzacht de gevolgen van een beroerte.

Betekenis en werking Maansteen:

Maansteen is een steen die werkt op het hormoonsysteem van de vrouw. Het verlicht menstruatiepijn, helpt bij onvruchtbaarheid en vermindert het aantal en de gevolgen van opvliegers. Daarbij helpt de Maansteen tegen futloosheid en versterkt de spijsvertering. Tegen maagzuur. Van oudsher is bekend dat reizigers een Maansteen bij zich hadden voor bescherming.

Betekenis en werking Malachiet:

Malachiet is een steen die helpt tegen reuma en gewrichtsklachten. Wat weinig mensen weten is dat de Malachiet ook een positieve werking heeft bij hartkrampen en hartritmestoornissen. Ook stimuleert Malachiet het tevredenheidsgevoel. Malachiet is een gelukssteen, hij absorbeert negatieve energie.

Betekenis en werking Obsidiaan zwart:

Zwarte Obsidiaan laat de waarheid, kern van oorzaak van dingen naar boven komen. Heeft een positieve werking op angst, blokkades en trauma's. Obsidiaan heeft een stimulerende werking op de spijsvertering en doorbloeding. Versterkt het gezichtsvermogen en geeft helderheid aan geest.

Betekenis en werking Obsidiaan helder:

Heldere Obsidiaan beschermt tegen negatieve invloeden en geeft bewustwording ervan (ook confrontatie). Heldere Obsidiaan laat je genieten van de mooie kanten van het leven. Ook heeft deze steen een afslankende werking. Deze steen versterkt het gezichtsvermogen en geeft helderheid aan geest.

Betekenis en werking Obsidiaan regenboog:

Obsidiaan regenboog is een beschermende steen (beschermt aura) Laat blokkades inzien, vermindert stress in lichaam en geest. De energie van Regenboog Obsidiaan is zachter dan die van de zwarte Obsidiaan.

Betekenis en werking Obsidiaan Sneeuwvlok:

Obsidiaan Sneeuwvlok werkt op het hoofd en voornamelijk op ogen. Deze steen helpt klachten met tranende ogen en staar verminderen. Sterke meditatie steen, is niet geschikt voor kinderen. Geeft ontspanning en inzicht.

Betekenis en werking Onyx:

Onyx is een steen die werkt op de huid. Het bevordert de natuurlijke hydratatie, voorkomt schimmels en gaat zonnebrand tegen. Ook worden nagels en het haar gesterkt. Verder helpt Onyx bij oorontsteking en gaat oorsuizing en doofheid tegen. Onyx brengt harmonie tussen lichaam en ziel.

Betekenis en werking Pyriet:

Pyriet stuurt de functie van lichaamssappen, zoals bloed en gal. Door deze sturing zorgt Pyriet voor meer harmonie tussen de organen. Daarbij heeft het invloed op longen en luchtwegen. Zuurstof wordt beter in het bloed op genomen. Pyriet versterkt het zelfbewustzijn en is stimulerend voor het vinden van geluk. Men voelt zich door de werking van Pyriet weer krachtig en vol energie.

Betekenis en werking Rhodochrosiet:

Rhodochrosiet is vooral werkzaam op het verteringsstelsel. Het zorgt ervoor dat vitamines en mineralen beter opgenomen kunnen worden. Verder is het een uitstekende steen voor mensen met diabetes. Deze steen gaat angst, onrust en futloosheid tegen. Rhodochrosiet geeft levenslust en harmonie. De steen geeft troost in moeilijke tijden.

Betekenis en werking Rhodoniet:

Rhodoniet heeft een sterke werking op longen en luchtwegen. Gaat slijmvorming tegen en helpt bij astmatische ziektes. Door de reinigende werking zorgt deze steen voor een betere stofwisseling en wordt het zenuwsysteem actiever. Rhodoniet verdrijft angsten en zo ook hoofdpijn. Ondersteunt en kalmeert. Het beschermt de reiziger.

Betekenis en werking Rookkwarts:

Rookkwarts versterkt het spiersysteem en zorgt voor herstel van het kraakbeen. Bevordert de vrouwelijke vruchtbaarheid en versterkt de werking van de nieren. Rookkwarts geeft voor (rouwende) mensen meer levensvreugde, brengt licht in de duisternis en zorgt voor inspiratie.

Betekenis en werking Rozenkwarts:

Rozenkwarts is de steen van liefde en vrede. De werking ligt op het hart en het bloed. Het versterkt het verstand (scheppend denken) en voorkomt duizeligheid en ouderdomskwalen. Rozenkwarts bevordert de creativiteit en volwassenheid, daarbij laat het de schoonheid van dingen inzien en werkt de steen prima tegen liefdesverdriet. Rozenkwarts troost, stimuleert de fantasie, liefde en harmonie. Helpt bij heimwee.

Een echte kindersteen die positief werkt voor moeder en kind.

Betekenis Rutielkwarts:

Rutielkwarts versterkt de luchtwegen en voorkomt allergische reacties zoals hooikoorts. De steen helpt de adem te reguleren en voorkomt vastzittende hoest. Ook verstevigt het de rug en sterkt de zenuwen. Rutielkwarts wordt gezien als waarheids- en beschermingsteen en schenkt levenskracht.

Betekenis en werking Saffier:

Saffier is een steen die het lichaam met de ziel verbindt. Kan chronische ziekten verlichten. Het vermindert aandoeningen als gevolg van stress en bevordert de concentratie. Saffier is smaakopwekkend en helpt bij leer problemen en faalangst.

Betekenis en werking Serpentijn:

Serpentijn zorgt ervoor dat negatieve energie wegblijft. Heeft een kalmerende werking en helpt goed bij nervositeit en spanning. Geeft evenwicht. Serpentijn heeft een reinigende en pijnstillende werking. Ondersteunt het bloedsuikergehalte op peil te houden en vermindert menstruatiekrampen.

Betekenis en werking Sodaliet:

Sodaliet is een edelsteen die helpt tegen hoge bloeddruk. Helpt tegen verstopping en braakneigingen en werkt pijnverminderend. Verder heeft deze steen een kalmerende werking, waardoor het hyperventilatie bestrijdt en slapeloosheid voorkomt. Sodaliet stimuleert het zelfvertrouwen en brengt evenwicht in emoties. Ook lost deze steen elektromagnetische vervuiling op en blokkeert straling. 

Betekenis en werking Tijgerijzer:

Tijgerijzer bestaat uit twee of drie edelstenen namelijk Rode Jaspis, Hematiet en Tijgeroog. De betekenis van deze stenen zijn van toepassing op tijgerijzer. De combinatie van deze edelstenen stimuleert ook een sterke levenswil in moeilijke situaties.

Betekenis en werking Tijgeroog:

Tijgeroog activeert het denken en versterkt het concentratie vermogen. Het is een uitstekende steen bij examens. Gaat migraine en hoofdpijn tegen. Zorgt voor zekerheid. Geeft warmte en beschermt (tegen boze oog).

Betekenis en werking Toermalijn kwarts:

Toermalijn beschermt tegen negatieve energie en zet negatieve gedachten om in positieve. Toermalijn brengt lichaam en geest in balans. Deze balans geeft ontspanning, zelfvertrouwen en vermindert angst en verdriet. Toermalijn voorkomt het aannemen van een slachtofferrol. De Toermalijn naaldjes (die door elkaar heen liggen) in de kwarts doorbreken vicieuze cirkels. De Toermalijn zonder kwarts is goed tegen elektrostress.

Betekenis en werking Zonnesteen:

Zonnesteen is een veelzijdige steen. Het helpt zowel tegen rugklachten, zoals hernia, als tegen grijze staar en darmstoornissen. Helpt tegen nervositeit en geeft levenskracht. Het zorgt voor zelfbeheersing en gaat negatieve gedachten zoals zwaarmoedigheid en somberheid, tegen. Het is een vrolijke steen. Verder goed tegen botontkalking, psoriasis en eczeem.