Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Meer dan 1000 geluksbrengers!

   Hulp nodig bij het vinden van een gelukscadeautje? Wij helpen je graag.

   Help mij kiezen

   Apatiet

   Apatiet edelstenen: betekenis, werking, soorten, kleur en herkomst Toon meer

   Prijs

   -
   1 Product
   Splitarmband Apatiet

   Splitarmband Apatiet

   Een splitarmband Apatiet bevordert de motivatie ...
   Op voorraad
   €4,75

   Apatiet edelstenen - betekenis en werking

   Apatiet is een edelsteen die voorkomt in verschillende kleuren, waaronder blauw, groen, geel, roze en paars. Het is een calciumfosfaatmineraal en wordt vaak gebruikt als edelsteen in sieraden.

   Apatiet wordt gevonden in pegmatieten en hydrothermale aders, en het is een veelvoorkomend mineraal in gesteenten zoals graniet, syeniet en foidolieten. Het wordt ook gevonden in metamorfe gesteenten zoals marmer en schist.

   Apatiet wordt geassocieerd met persoonlijke groei, motivatie en creativiteit. Het wordt gezien als een steen die het zelfvertrouwen en de wilskracht kan versterken, en kan helpen bij het overwinnen van angsten en twijfels. Het kan ook de communicatie en expressie verbeteren en helpen bij het bereiken van doelen.

   Apatiet wordt ook geassocieerd met fysieke gezondheid en welzijn. Het wordt gezien als een steen die kan helpen bij het verbeteren van de stofwisseling, het bevorderen van gewichtsverlies en het verminderen van stress en spanning. Het kan ook helpen bij het verlichten van pijn en ontstekingen.

   Vanwege de vele kleuren waarin apatiet voorkomt, wordt het geassocieerd met verschillende chakra's en energiecentra in het lichaam. Blauwe apatiet wordt bijvoorbeeld geassocieerd met het keelchakra en wordt gebruikt om de communicatie en expressie te bevorderen, terwijl gele apatiet wordt geassocieerd met het zonnevlechtchakra en wordt gebruikt om de wilskracht en het zelfvertrouwen te versterken.

   apatiet

   Soorten Apatiet

   Er zijn verschillende soorten apatiet edelstenen, elk met hun eigen unieke kleur en eigenschappen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten apatiet edelstenen:

   • Blauwe Apatiet - Deze steen heeft een blauwe kleur en wordt vaak geassocieerd met het keelchakra. Het wordt gebruikt om communicatie en expressie te bevorderen en kan helpen bij het uiten van emoties en gedachten.

   • Groene Apatiet - Deze steen heeft een groene kleur en wordt geassocieerd met het hartchakra. Het wordt gebruikt om liefde en genezing te bevorderen en kan helpen bij het loslaten van negatieve emoties en het aantrekken van positieve energie.

   • Gele Apatiet - Deze steen heeft een gele kleur en wordt geassocieerd met het zonnevlechtchakra. Het wordt gebruikt om wilskracht en zelfvertrouwen te bevorderen en kan helpen bij het versterken van de persoonlijke kracht.

   • Roze Apatiet - Deze steen heeft een roze kleur en wordt geassocieerd met het hartchakra. Het wordt gebruikt om liefde en emotionele genezing te bevorderen en kan helpen bij het vergroten van het gevoel van eigenwaarde en zelfliefde.

   • Paarse Apatiet - Deze steen heeft een paarse kleur en wordt geassocieerd met het kruinchakra. Het wordt gebruikt om spirituele groei en bewustzijn te bevorderen en kan helpen bij het versterken van de intuïtie en het verbinden met het hogere zelf.

   Er zijn ook andere kleuren van apatiet edelstenen, waaronder bruin, grijs en wit. Elke kleur kan zijn eigen unieke eigenschappen hebben en worden geassocieerd met verschillende chakra's of energiecentra in het lichaam.

   Kleur Apatiet

   Apatiet edelstenen kunnen voorkomen in verschillende kleuren, waaronder:

   • Blauwe Apatiet - Dit is de meest voorkomende kleur van apatiet edelsteen. Het heeft een blauwe kleur en kan variëren van lichtblauw tot diepblauw.
   • Groene Apatiet - Deze steen heeft een groene kleur en kan variëren van lichtgroen tot donkergroen.
   • Gele Apatiet - Deze steen heeft een gele kleur en kan variëren van lichtgeel tot goudgeel.
   • Roze Apatiet - Deze steen heeft een roze kleur en kan variëren van lichtroze tot donkerroze.
   • Paarse Apatiet - Deze steen heeft een paarse kleur en kan variëren van lichtpaars tot dieppaars.

   Naast deze kleuren kunnen apatiet edelstenen ook voorkomen in andere kleuren, zoals bruin, grijs en wit. De kleur van een apatiet edelsteen kan worden bepaald door de aanwezigheid van bepaalde sporenelementen of onzuiverheden in het kristalrooster. Elke kleur kan zijn eigen unieke eigenschappen hebben en worden geassocieerd met verschillende chakra's of energiecentra in het lichaam.

   apatiet edelstenen

   Herkomst Apatiet

   Apatiet edelstenen worden op verschillende plaatsen over de hele wereld gevonden. Hier zijn enkele van de belangrijkste locaties waar apatiet edelstenen worden gewonnen:

   • Mexico - Mexico is een van de belangrijkste producenten van blauwe apatiet edelstenen. De edelsteen wordt gevonden in verschillende regio's in Mexico, waaronder Durango, Guerrero en Chihuahua.
   • Brazilië - Brazilië is een andere belangrijke producent van apatiet edelstenen. Het land produceert apatiet in verschillende kleuren, waaronder blauw, groen, geel en paars. De belangrijkste vindplaatsen zijn Minas Gerais, Bahia en Paraíba.
   • Madagaskar - Madagaskar is een belangrijke producent van groene apatiet edelstenen. De edelsteen wordt gevonden in de regio's Ihosy, Andranondambo en Antsirabe.
   • Rusland - Rusland produceert apatiet edelstenen in verschillende kleuren, waaronder groen, blauw en paars. De belangrijkste vindplaatsen zijn de regio's Murmansk en Kola.
   • Verenigde Staten - Apatiet edelstenen worden in de VS gevonden in verschillende staten, waaronder Maine, New Hampshire, North Carolina en South Dakota.

   Andere landen waar apatiet edelstenen worden gevonden, zijn onder meer Canada, Kenia, Myanmar, Sri Lanka, Vietnam en Noorwegen.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »