Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Meer dan 1000 geluksbrengers!

   Hulp nodig bij het vinden van een gelukscadeautje? Wij helpen je graag.

   Help mij kiezen

   Aquamarijn

   Aquamarijn edelstenen: betekenis, werking, soorten, kleur en herkomst Toon meer

   Prijs

   -
   1 Product
   Splitarmband Aquamarijn

   Splitarmband Aquamarijn

   Een splitarmband Aquamarijn is de steen van harm...
   Op voorraad
   €4,95

   Aquamarijn edelstenen - betekenis en werking

   Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene variant van het mineraal beryl. Het is een populaire edelsteen die vaak in sieraden wordt gebruikt. De naam "aquamarijn" komt van de Latijnse woorden "aqua" (water) en "marina" (van de zee), wat de kleur weergeeft die lijkt op de kleur van de oceaan.

   Aquamarijn is een edelsteen die vaak wordt geassocieerd met rust, helderheid en kalmte. Het is een steen die vaak wordt gebruikt om communicatie te bevorderen en conflicten op te lossen. Het wordt gezien als een steen die de drager kan helpen bij het uiten van gevoelens en emoties op een duidelijke en effectieve manier, waardoor misverstanden kunnen worden voorkomen.

   Aquamarijn wordt ook geassocieerd met de zee, en het wordt vaak gebruikt om de energie van de zee te kanaliseren. Het wordt gezien als een steen die de drager kan helpen om te ontspannen en tot rust te komen, en om duidelijkheid en focus te bereiken. Het wordt ook geassocieerd met de keelchakra, die verantwoordelijk is voor communicatie en expressie, en kan helpen bij het openen en balanceren van deze chakra.

   Over het algemeen wordt aquamarijn beschouwd als een steen van vrede, harmonie en balans. Het wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen en om een gevoel van innerlijke rust en kalmte te bevorderen.

   Naast het gebruik in sieraden wordt aquamarijn ook gebruikt voor spirituele en helende doeleinden. Sommige mensen geloven dat het ook de intuïtie en creativiteit kan versterken.

   aquamarijn

   Kleur Aquamarijn

   De kleur van aquamarijn varieert van lichtblauw tot blauwgroen. De kleur wordt beïnvloed door de aanwezigheid van sporen van ijzer in de beryl-kristallen waaruit de edelsteen bestaat. Over het algemeen geldt: hoe intenser en dieper de kleur blauw, hoe waardevoller de aquamarijn wordt beschouwd.

   Sommige aquamarijnen hebben een lichte groene tint, en deze worden soms "groene aquamarijnen" genoemd. Deze stenen worden over het algemeen als minder waardevol beschouwd dan de meer klassieke blauwe aquamarijnen.

   De kleur van de steen kan worden verbeterd door middel van warmtebehandeling, maar de meeste aquamarijnen worden zonder behandeling verkocht, omdat hun natuurlijke kleur al erg mooi is.

   aquamarijn edelstenen

   Herkomst Aquamarijn

   Aquamarijn wordt op veel plaatsen over de hele wereld gevonden. De belangrijkste bronnen zijn echter Brazilië, Madagaskar, Zambia, Mozambique, Nigeria en Pakistan.

   In Brazilië worden enkele van 's werelds grootste en mooiste aquamarijnen gevonden, met name in de staten Minas Gerais, Espírito Santo en Bahia. Madagaskar is een andere belangrijke producent van aquamarijn, met name van de helderblauwe stenen met een uitstekende helderheid. Zambia, Mozambique en Nigeria produceren ook aanzienlijke hoeveelheden aquamarijn van hoge kwaliteit.

   In Pakistan worden ook enkele van 's werelds mooiste aquamarijnen gevonden, vooral in de regio rond de stad Gilgit. Deze stenen hebben vaak een diepblauwe kleur en een uitstekende helderheid.

   Naast deze belangrijkste bronnen van aquamarijn, wordt de edelsteen ook gevonden in andere landen, waaronder Rusland, India, Ierland, Zimbabwe, Afghanistan, Myanmar, Sri Lanka, Mexico en de Verenigde Staten.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »