Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Meer dan 1000 geluksbrengers!

   Hulp nodig bij het vinden van een gelukscadeautje? Wij helpen je graag.

   Help mij kiezen

   Sardonyx

   Sardonyx edelstenen: betekenis, werking, soorten, kleur en herkomst Toon meer

   Prijs

   -
   1 Product
   Knuffelsteen Sardonyx

   Knuffelsteen Sardonyx

   Harmonie en evenwicht in relaties, concentratie ...
   Op voorraad
   €1,50

   Sardonyx edelstenen - betekenis en werking

   Sardonyx is een chalcedoon soort die is samengesteld uit afwisselende lagen roodbruine sardonyx en witte of zwarte onyx. Het is een mineraal dat vaak wordt gebruikt bij het maken van sieraden.

   Sardonyx is een variëteit van onyx en is te vinden in verschillende delen van de wereld. De roodbruine kleur in sardonyx wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzeroxide, terwijl de witte of zwarte kleur te wijten is aan de aanwezigheid van calciumcarbonaat of koolstofdioxide.

   Sardonyx heeft door de geschiedenis heen verschillende betekenissen gehad in verschillende culturen. Over het algemeen wordt het beschouwd als een beschermende steen met een krachtige energie die helpt bij het versterken van moed, zelfbeheersing en discipline. Het werd vaak gebruikt in amuletten en talismannen vanwege zijn vermeende vermogen om kwaad af te weren en negatieve energie te transformeren.

   In de oudheid werd sardonyx geassocieerd met de zonnegod en werd het beschouwd als een symbool van helderheid, geluk en succes. Het werd vaak gebruikt in cameeën en intaglios, waarbij de verschillende lagen werden gebruikt om diepte en detail te creëren.

   In de middeleeuwen werd sardonyx beschouwd als een symbool van vriendschap en goede relaties. Het werd vaak gegeven als een geschenk aan vrienden en geliefden om de band tussen hen te versterken.

   Vandaag de dag wordt sardonyx nog steeds beschouwd als een beschermende steen, die helpt bij het bevorderen van harmonie en evenwicht in relaties. Het wordt ook gebruikt om te helpen bij het verbeteren van concentratie en focus, en bij het vergroten van de vitaliteit en energie.

   sardonyx

   Soorten Sardonyx

   Er zijn verschillende soorten sardonyx, elk met hun eigen kenmerken en kleuren. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende soorten sardonyx:

   • Roodbruine sardonyx: deze sardonyx heeft een warme, roodbruine kleur en wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve objecten.

   • Zwart-witte sardonyx: deze sardonyx heeft afwisselende lagen van zwarte en witte onyx en wordt vaak gebruikt in cameeën en intaglios.

   • Groene sardonyx: deze sardonyx heeft afwisselende lagen van groene chalcedoon en witte onyx en wordt vaak gebruikt in sieraden.

   • Blauwe sardonyx: deze sardonyx heeft afwisselende lagen van blauwe chalcedoon en witte onyx en wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve objecten.

   • Oranje-bruine sardonyx: deze sardonyx heeft een warme, oranje-bruine kleur en wordt vaak gebruikt in sieraden.

   Kleur Sardonyx

   De kleur van sardonyx varieert afhankelijk van de concentratie en verdeling van de mineralen die het vormen. Over het algemeen heeft sardonyx een basis van witte of zwarte onyx, met lagen van roodbruine, oranjebruine, groene of blauwe chalcedoon.

   De kleur van sardonyx wordt bepaald door de aanwezigheid van bepaalde mineralen. Bijvoorbeeld, roodbruine sardonyx bevat ijzeroxide, terwijl groene sardonyx chroom en nikkel bevat. Oranjebruine sardonyx heeft meestal een hoge concentratie ijzer en mangaan, terwijl blauwe sardonyx vaak wordt gevormd door de aanwezigheid van kwarts en moganiet.

   De kleur van sardonyx kan variëren van licht tot donker, en soms kan het worden gevlekt met verschillende tinten van dezelfde kleur. De kleur van sardonyx kan worden verbeterd door warmtebehandeling, waarbij de kleur wordt versterkt en eventuele onzuiverheden worden verwijderd.

   De kwaliteit en kleur van sardonyx kan variëren afhankelijk van de locatie waar het wordt gedolven.

   sardonyx edelstenen

   Herkomst Sardonyx

   Sardonyx kan worden gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, India, Uruguay, de Verenigde Staten, Rusland, Australië, Duitsland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

   Brazilië is een belangrijke producent van sardonyx en produceert sardonyx van verschillende kleuren en kwaliteiten. In India wordt sardonyx gevonden in de regio's Gujarat, Maharashtra en Rajasthan. Uruguay staat bekend om zijn hoogwaardige, roodbruine sardonyx, die wordt gevonden in de Artigas-regio.

   In de Verenigde Staten wordt sardonyx voornamelijk gevonden in Californië en Oregon. Rusland heeft ook grote afzettingen van sardonyx in de Oeral-bergen. In Australië wordt sardonyx gevonden in Queensland en New South Wales. 

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »