Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Edelstenen betekenis en werking

   Edelstenen betekenis en werking

   Edelstenen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan in lavalagen van de aarde. Iedere edelsteen heeft zijn eigen unieke kristalgroei en bestaat uit verschillende mineralen en insluitsels. Zo heeft iedere edelsteen zijn eigen kleur, glans en uitstraling en heeft elke edelsteen een eigen betekenis en werking. De stenen danken hun mystieke krachten aan die verschillende verschijningsvormen. Hieronder hebben wij verschillende edelsteensoorten omschreven. Deze lijst is niet compleet en altijd aan verdere invulling onderhevig. Bezoek onze edelstenen pagina om edelstenen en edelsteen cadeautjes aan te kopen.

   Betekenis en werking Agaat:

   Agaat heeft een positieve werking op de geslachtsorganen. Al jaren is de Agaat beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. De steen lost psychische spanning op (werkt kalmerend) en geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid (troost). Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfel. Geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid. Aardend, sterkt de maag, darmen en bloedsomloop. Werkt ontgiftend. Rustige lijnen: maakt rustig. Grillige Agaat: doorbreekt rechtlijnigheid.

   Betekenis en werking Agaat Botswana:

   Deze Agaat versterkt de spiermassa en helpt bij het opbouwen van de spieren. De Botswana Agaat heeft een kalmerende werking op het lichaam en helpt bij het verdrijven van pijnen, krampen en doofheid. Ondersteunt bij het stoppen met roken. Betekenis Agaat Turitella: Prikkelt, zodat gericht kan worden op eigen wensen, bezieling en plannen. Agaat Turitella bevordert de stoelgang en verhoogt de weerstand tegen vervuiling, gif, bestraling en infecties. De rondjes die te zien zijn bij Turitella Agaat zijn versteende slakkenhuisjes.

   Betekenis en werking Amazoniet:

   De Amazoniet vermindert hoofdpijnen en helpt bij ontspannen van de nekspieren. Het vermindert krampen en helpt bij astmatische klachten. De Amazoniet is een steen die de herstellende kracht van de huidlaag bevordert en helpt daarmee tegen huidaandoeningen en eczemen.

   Betekenis en werking Amber, Barnsteen:

   Heeft een helende werking op de luchtwegen en helpt bij hooikoorts, astma, en bronchitis. Ook helpt Amber bij het verwerken van angsten en pijnen. Van oudsher wordt deze steen gebruikt bij kleine kinderen wanneer zij tandjes krijgen om de pijn te verminderen. Deze steen heeft een verwarmende werking op het karakter.

   Betekenis en werking Amethist

   Amethist of Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele werking. Amethist blokkeert negatieve energieën in de omgeving en bevordert meditatie. Deze edelsteen heeft genezende krachten en bevordert spiritueel bewustzijn. De steen kalmeert of stimuleert de geest.

   Amethist bevordert de productie van hormonen en stimuleert de reiniging in het lichaam. Het verlicht hoofdpijn en spanning. Deze steen vermindert kneuzingen, verwondingen en zwellingen en bevordert het gehoor. Het geneest aandoeningen van de longen en luchtwegen.

   Betekenis en werking Ametrien:

   De Ametrien is een steen die werkt op het innerlijk. Het geeft innerlijke rust en gelatenheid. Zorgt ervoor dat de mens langere tijd ontspannen blijft en werkt daarom goed bij stress en nervositeit. De Ametrien is een combinatie van Amethist en Citrien en heeft dus eigenschappen van beide soorten.

   Betekenis en werking Apatiet:

   Apatiet werkt als scheidingsvlak tussen bewustzijn en materie en bevordert op die manier een menslievende houding. De steen is op de toekomst afgestemd, maar legt verbindingen met vorige levens. De steen draagt bij aan communicatie en zelfexpressie op alle niveaus.

   De steen bevordert de motivatie en laat de energie toenemen. Het helpt introverte mensen extrovert te zijn en helpt om negativiteit tegen te gaan. Apatiet ondersteunt bij hyperactiviteit en autisme. 

   Betekenis en werking Aquamarijn:

   De kalmerende energieën van aquamarijn verminderen stress. De edelsteen helpt bij allergische klachten en bij irritatie door insectenbeten. Aquamarijn heeft zelfs een werende werking van insecten. Aquamarijn beschermt tegen het kwaad en beschermt je op reis, vooral op zee. Vroeger droegen zeelui de aquamarijn bij zich ter bescherming van de verdrinkingsdood.

   De blauwe heler is een prachtige steen die zeer geschikt is om mee te mediteren, een liefdevolle steen die meehelpt bij spirituele groei. Aquamarijn is de steen van harmonie, bescherming en tolerantie.

   Betekenis en werking Groene Aventurijn:

   Groene Aventurijn (of Aventurien) is een trooster en genezer van het hart en brengt harmonie. Groene aventurijn brengt de dagelijkse dingen weer in balans en geeft negatieve emoties en gedachten een positieve boost. Aventurijn zorgt voor welzijn en harmonie tussen lichaam en geest.

   Aventurijn zorgt voor voorspoed en versterkt de besluitvaardigheid. Voor mensen die in een sturende rol zitten versterkt de steen de leiderschapskwaliteiten. De steen bevordert de creativiteit en stimuleert de waarneming. Ook bevordert de steen creativiteit en intellect.

   Betekenis en werking Bergkristal:

   Bergkristal helpt bij krampen, pijnen (rugpijn) en menstruatieklachten. Ook staat deze steen er om bekend dat het de werking van andere stenen versterkt en andere edelstenen kan opladen. Het is een perfecte steen voor depressieve mensen en werkt goed bij vermoeidheid en slapeloosheid. Vitaliseert en reinigt. Ondersteunt de concentratie en helder denken.

   Betekenis en werking Calciet:

   Gele Calciet bevordert de wilskracht en geeft energie. Ook laat deze steen de mens openstaan voor mooie dingen in het leven. Calciet zorgt voor een groter gevoel van vrijheid en blijheid en wordt daarom ook de steen van levensvreugde genoemd.

   Calciet kalmeert de geest, zorgt voor analytisch en onderscheidingsvermogen en versterkt het geheugen. Calciet helpt om ideeën om te zetten in daden en geeft zelfvertrouwen.

   Betekenis en werking Carneool:

   Heeft een positieve werking bij de bloedsomloop en helpt tegen een hoge bloeddruk en bloedvergiftigingen. Carneool helpt kleine wondjes sneller genezen en infecties verminderen. Dit is een steen waar men blij van wordt en die tegen zwaarmoedigheid werkt. Ook goed bij kramp, koorts, suikerziekte, zenuwpijn en reuma Ook helpt Carneool tegen nachtmerries en is goed voor zakelijk succes.

   Betekenis en werking Citrien:

   Citrien is een steen die werkt op de hersenen. Het maakt attenter en stimuleert het logisch denken. Ook wordt de steen veel gebruikt bij plankenkoorts en examenvrees. Citrien geeft meer zelfvertrouwen en helpt over onzekerheden heen te komen.


   De steen verwarmt, geeft vrolijkheid en bevordert het zelfvertrouwen. Ook helpt Citrien tegen vermoeidheid van lichaam en geest en heeft het een verminderende werking op examenvrees.


   Citrien werkt goed tegen opvliegers en stopt voortwoekerende ziekten. Deze steen stimuleert de spijsvertering, milt en alvleesklier, bestrijdt infecties in de nieren en blaas en verhelpt oogproblemen.

   Betekenis en werking Chalcedoon (blauw):

   De Chalcedoon heeft een positieve werking op het deel van de hersenen dat het spraakvermogen regelt. De steen wordt vaak gebruikt tegen stotteren en bij spraak stoornissen. Chalcedoon heeft een kalmerende werking en maakt rustiger en geduldiger.

   Betekenis en werking Dalmatiër Jaspis:

   Herkomst en het ontstaan

   Jaspis wordt al eeuwenlang gezien als de moeder aller edelstenen. De mensen in de Oudheid, de oude Egyptenaren, de klassieke Grieken en Romeinen; allemaal koesterden ze deze bijzondere, uniek gespikkelde edelsteen. Dalmatiër Jaspis een gewaardeerd lid van de Jaspis-familie. De typische Dalmatiër-spikkels maakten eeuwen later de naam compleet. Dalmatiër Jaspis wordt o.a. gevonden in India, Mexico, Rusland en Brazilië.


   Effecten op de gezondheid

   Dalmatiër Jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Ze heeft een positieve werking op de spijsvertering; Jaspis helpt tegen verstoppingen en diaree. Bij moeite met afvallen kan deze edelsteen helpen. Dalmatiër Jaspis helpt bij blaasontsteking, epilepsie en maag- en leverkwalen. Ze heeft een positieve werking op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Ze helpt depressies en nachtmerries te verminderen.


   Spirituele werking

   Dalmatiër Jaspis is een echte beschermer; ze beschermt tegen negatieve energie en straling. Dalmatiër Jaspis maakt je evenwichtig en daadkrachtig. Ze helpt grenzen te stellen, voor jezelf op te komenen en geeft moed. Dalmatiër Jaspis kalmeert en zorgt voor balans tussen lichaam, ziel en geest. Ze stimuleert fantasie en creativiteit. Dalmatiër Jaspis maakt hulpvaardig, eerlijk en oprecht. Wees wel geduldig met deze edelsteen. Laat je raken door haar sereniteit en puurheid.

   Betekenis en werking Dumortiriet:

   Is een edelsteen die positief denken stimuleert en negatieve invloeden verminderd. Daardoor kan men meer van het leven genieten. De steen geeft moed in moeilijke tijden en gaat angstaanvallen tegen.

   Betekenis en werking Fantoom kwarts:

   Deze Fantoomkwarts is een Bergkristal met een fantoom. Durf en begrenzing.

   Betekenis en werking Fluoriet:

   Bevordert liefde en vriendschappelijke relaties. De steen heeft een positieve invloed op de hersenen en stimuleert daardoor het helder denken en concentratie. Heeft daarbij ook een sterk ontspannende kracht. Deze steen wordt samen met de zwarte Toermalijn vaak gebruikt bij het werken met de computer, de stenen egaliseren elektromagnetische straling. De kleur paars stimuleert de spiritualiteit.

   Betekenis en werking Goudsteen:

   Herkomst en het ontstaan

   In de jacht naar het eigenhandig maken van goud, ontdekten alchemisten eeuwen geleden deze prachtige steen. De alchemisten waren overweldigd door de bijzondere schittering van de vele minuscule koperdeeltjes in de steen. Ze gaven de steen dan ook de toepasselijke naam 'Goudsteen'. Goudsteen ontstaat niet in de natuur, maar wordt door mensenhanden gemaakt.


   Effecten op de gezondheid

   Goudsteen is een bijzonder geschikte steen om je te helpen bij het stoppen met roken; ze geeft de longen meer ruimte en lucht en versterkt het reukvermogen. Goudsteen heeft een positieve werking op de longen en de ademhaling. Hierdoor worden de hersenen extra geprikkeld en helpt het bij een goede concentratie. Goudsteen heeft een positieve werking op botten en spieren. Ze heeft een positief effect op de maag, nieren en voortplantingsorganen.


   Spirituele werking

   Goudsteen is een echte stimulator; ze geeft eigenwaarde en standvastigheid. Ze geeft lef, doorzettingsvermogen, kracht en energie om doelen te bereiken. Goudsteen bevordert een positieve kijk op het leven; ze heeft een positieve uitwerking op depressies. Goudsteen werkt opbeurend, verkwikkend en hoopgevend. Ze is een echte rustbrenger. Laat je raken door haar kracht en onverwoestbaarheid.

   Betekenis en werking Granaat:

   Granaat versterkt het hart. De edelsteen wordt ook gebruikt tegen vermoeidheid en futloosheid. Het verstrekt het door zettingsvermogen en gaat ontstekingen en infecties tegen. De edelsteen helpt te ontspannen en kan de hartslag verlagen.

   Betekenis en werking Grossulaar:

   Deze edelsteen laat je ontspannen en de dingen accepteren zoals ze gaan. De steen is een goede hulp bij conflicten (crisis) en heeft daarbij een positief effect op samenwerking. Grossulaar stimuleert de opname van vitamine A en bevordert de vruchtbaarheid. Crisissteen, zelfvertrouwen, wilskracht.

   Betekenis en werking Heliotroop:

   Heliotroop os de steen van energie en zelfbescherming. Deze edelsteen helpt tegen bloedingen in het gezicht, vooral bij gevoelig tandvlees en bloedneuzen. Naast een helende werking heeft de steen ook een ontgiftende werking.

   De steen werkt goed tegen insectenbeten en is goed voor het "schoonmaken"van onze darmen en urinewegen. De steen kan verlichting geven bij bevallingen.

   Betekenis en werking Hematiet:

   Deze edelsteen wordt vaak gedragen wanneer men last heeft van een ijzertekort maar werkt ook tegen bloedarmoede, bloeddoorlopen ogen en neusbloedingen. Het helpt bij overgangs- en menstruatieklachten waarbij veel bloed verloren gaat. Hematiet versterkt het hart zowel fysiek als geestelijk. Geeft een rustige slaap, helpt bij nek- en schouderklachten en pijn in de onderrug. Ontlaad edelstenen.

   Betekenis en werking Howliet:

   Deze edelsteen werkt kalmerend en wanneer je deze steen onder je kussen legt werkt deze steen uitstekend tegen slapeloosheid. Howliet zorgt voor wijsheid en inzichten. Ook heeft de steen een spirituele werking en biedt het toegang tot vorige levens.

   Howliet maakt ambities los, zowel spirituele als materiële, en helpt ze te bereiken.

   Betekenis en werking Jade:

   Herkomst en het ontstaan

   Jade is een prachtige edelsteen die al eeuwenlang gebruikt wordt door vele mensen in diverse culturen. Zo maakten de Maya's van Jade de mooiste sieraden en herkenden zij al haar helende werking. In de Chinese cultuur heeft Jade een bijzondere plek; ze is de nationale steen van China en staat symbool voor een lang, gelukkig leven. Jade is ook wel beter bekend als de steen van de hemel. Jade wordt o.a. gevonden in China, Canada, Mexico en Egypte.


   Effecten op de gezondheid

   Jade werkt bijzonder reinigend en beschermend en wordt daarom ook veel gebruikt als amulet. Jade heeft een positieve invloed op hartklachten en een hoge bloeddruk. Van Jade krijgt het afweersysteem een echte oppepper. Jade maakt fit en levenslustig; ze helpt sneller herstellen na ziekte. Ze brengt het lichaam in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Jade heeft een positief effect op de nieren, blaas en de heupen. Ook werkt Jade stimulerend op de baarmoeder en de vruchtbaarheid.


   Spirituele werking

   Jade is een versterker van de liefdesenergie. Jade helpt je jouw doelen en dromen in het leven te vinden en realiseren. Ze zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit., ze maakt je tevreden en blij. Jade zorgt dat je in het hier en nu kunt zijn. Ze geeft steun en troost bij liefdesverdriet of rouwverwerking. De zuiverende werking van Jade maakt dat negatieve gedachten en irritaties verdwijnen. Laat je raken door de kracht, liefde en pure energie van Jade.

   Betekenis en werking Jaspis Kambala:

   Herkomst en het ontstaan

   De Kambala is bekend onder vele verschillende namen: Kambala Jaspis, Elderiet of Kimberliet. Maar hoe men deze prachtige donkergroene edelsteen ook noemt, zij komt naar boven uit het diepste van de aarde. Letterlijk van maar liefste 200 kilometer diepte wordt deze steen naar boven gewerkt door de oerkracht van Moeder Natuur. Kambala wordt o.a. gevonden in Madagaskar, Zuid-Afrika, Australië en Siberië.


   Effecten op de gezondheid

   Kambala is een steen die bijzonder goed helpt bij een hardnekkige griep of verkoudheid. Ze helpt het immuunsysteem te verhogen en reinigt de nieren. Kambala verbetert de functie van de zweetklieren en heeft een positieve werking op huidziektes. Ze stimuleert de bloedsomloop en spijsvertering. Kambala is een vriendelijke steen die de balans en vitaliteit helpt herstellen.


   Spirituele werking

   Kambala werkt aardend en geeft levenskracht. Ze versterkt de innerlijke vrede en vastberadenheid. Kambala maakt strijdlustig, daadkrachtig en helpt doelen en dromen te realiseren. Ze verhoogt het algemene bewustzijn en helpt om je dromen te herinneren. Kambala stimuleert de fantasie en bevordert organisatorische vaardigheden. Kambala maakt weerbaar, hulpvaardig, eerlijk en oprecht. Laat je raken door haar kracht en sereniteit.

   Betekenis en werking Jaspis rood en Jaspis brecci:

   Jaspis rood /Jaspis brecci stimuleert het kruinchakra, aardt energie en herstelt onjuiste situaties. Dit kristal brengt problemen aan het licht voordat ze te groot worden en biedt inzicht in de moeilijkste situaties.

   Als er met je emoties wordt gespeeld, brengt het kalmte en als het onder het kussen wordt gelegd, helpt het dromen te herinneren.

   Rood Jaspis stimuleert de basischakra's en helpt bij wedergeboorte. Het reinigt en stabiliseert de aura en verstevigt je grenzen. Deze steen van genezing versterkt en ontgift het bloed en de lever en heft blokkades inde lever- of galkanalen op. De rode Jaspis versterkt de bouwcellen en stimuleert celregeneratie. Het versterkt ons immuunsysteem en zorgt voor een betere afweer. De rode kleur activeert en is aardend. Positie: op de basischakra of op een relevante plaats.

   Betekenis en werking Hematiet:

   Deze edelsteen wordt vaak gedragen wanneer men last heeft van een ijzertekort maar werkt ook tegen bloedarmoede, bloeddoorlopen ogen en neusbloedingen. Het helpt bij overgangs- en menstruatieklachten waarbij veel bloed verloren gaat. Hematiet versterkt het hart zowel fysiek als geestelijk. Geeft een rustige slaap, helpt bij nek- en schouderklachten en pijn in de onderrug. Ontlaad edelstenen.

   Betekenis en werking Labradoriet:

   Labradoriet is een steen die werkt op de klieren. Daarbij activeert het enzymen, die ziekten kunnen genezen. Ook versterkt deze steen het doorzettingsvermogen en geeft geestelijk energie. De Labradoriet helpt bij het ordenen van ervaringen en indrukken. Beschermt tegen invloeden van buitenaf beschermt de aura. Vermindert opvliegers, botontkalking, osteoporose. Voor gevoelige mensen. Labradoriseren = speciaal kleurverschijnsel (grijs- tot groen blauwige spiegeling) op de splijtvlakken van Labradorieten.

   Betekenis en werking Lapis Lazuli:

   Lapis Lazuli is een steen die staat voor vriendschap. De steen werkt tegen depressiviteit, angsten en nervositeit en de gevolgen daarvan. Lapis Lazuli stimuleert zelfbewustzijn.


   Lapis Lazuli verlicht pijn, vooral die van migraine. De steen zuivert het bloed, helpt tegen hartkloppingen en verlicht de bloeddruk.

   Betekenis en werking Maansteen:

   Maansteen is een steen die werkt op het hormoonsysteem van de vrouw. Het verlicht menstruatiepijn, helpt bij onvruchtbaarheid en vermindert het aantal en de gevolgen van opvliegers. Daarbij helpt de Maansteen tegen futloosheid en versterkt de spijsvertering. Tegen maagzuur. Van oudsher is bekend dat reizigers een Maansteen bij zich hadden voor bescherming.

   Betekenis en werking Malachiet:

   Malachiet is een steen die helpt tegen reuma en gewrichtsklachten. Wat weinig mensen weten is dat de Malachiet ook een positieve werking heeft bij hartkrampen en hartritmestoornissen. Ook stimuleert Malachiet het tevredenheidsgevoel. Malachiet is een gelukssteen, hij absorbeert negatieve energie.

   Betekenis en werking Mookaïet:

   Mookaiet zorgt voor evenwicht in het leven en laat je open staan voor nieuwe ervaringen. De steen zorgt voor stabiliteit en helpt bij het maken van de juiste keuzes in het leven. Mookaiet is ook een genezende steen die wonden geneest en bloed zuivert.

   De steen werkt aardend en beschermend en zet aan tot actie van degene die de steen bij zich draagt.

   Betekenis en werking Obsidiaan zwart:

   Zwarte Obsidiaan laat de waarheid, kern van oorzaak van dingen naar boven komen. Heeft een positieve werking op angst, blokkades en trauma's. Obsidiaan heeft een stimulerende werking op de spijsvertering en doorbloeding. Versterkt het gezichtsvermogen en geeft helderheid aan geest.

   Betekenis en werking Obsidiaan helder:

   Heldere Obsidiaan beschermt tegen negatieve invloeden en geeft bewustwording ervan (ook confrontatie). Heldere Obsidiaan laat je genieten van de mooie kanten van het leven. Ook heeft deze steen een afslankende werking. Deze steen versterkt het gezichtsvermogen en geeft helderheid aan geest.

   Betekenis en werking Obsidiaan regenboog:

   Obsidiaan regenboog is een beschermende steen (beschermt aura) Laat blokkades inzien, vermindert stress in lichaam en geest. De energie van Regenboog Obsidiaan is zachter dan die van de zwarte Obsidiaan.

   Betekenis en werking Obsidiaan Sneeuwvlok:

   Obsidiaan Sneeuwvlok brengt je in de juiste geestestoestand om ingesleten gedragspatronen onder ogen te zien. De steen brengt evenwicht in het lichaam, ziel en geest. Het leert je om los te laten en stimuleert kalmte.

   De steen werkt op het hoofd en voornamelijk op ogen. Deze steen helpt klachten met tranende ogen en staar verminderen. Sterke meditatie steen, is niet geschikt voor kinderen. Geeft ontspanning en inzicht.

   Betekenis en werking Onyx:

   Onyx is een steen die werkt op de huid. Het bevordert de natuurlijke hydratatie, voorkomt schimmels en gaat zonnebrand tegen. Ook worden nagels en het haar gesterkt. Verder helpt Onyx bij oorontsteking en gaat oorsuizen en doofheid tegen. Onyx brengt harmonie tussen lichaam en ziel.

   De steen geeft kracht en biedt steun in moeilijke tijden, geeft zelfvertrouwen en bevordert zelfbeheersing.

   Betekenis en werking Opaal:

   Opaal is een steen die helpt om de drager ervan te helpen zichzelf te leren kennen. De steen versterkt de gevoelens en weerkaatst ze terug naar de bron. De steen leert de drager dat wat je uitzendt, ook is wat je terug krijgt. De steen vergroot de eigenwaarde en helpt het beste in de persoon naar boven te halen en te benutten.


   Opaal is een steen die open stelt aan liefde en verlangen, en beperkingen opheft. De steen verlicht de ziekte van Parkinson en werkt verlichtend tegen infecties en koorts. Het zuivert het bloed en de nieren.

   Betekenis en werking Peridot:

   Peridot is een beschermende steen voor de aura. Het opent, reinigt en activeert de chakra's. Zorgen, schuld en obsessies worden opgeruimd. De steen helpt met het doorbreken van negatieve patronen en zorgt voor nieuwe impulsen.

   Peridot vergroot het zelfvertrouwen en de assertiviteit. Peridot verscherpt de geest en helpt jaloezie tegen te gaan.

   Betekenis en werking Pyriet:

   Pyriet stuurt de functie van lichaamssappen, zoals bloed en gal. Door deze sturing zorgt Pyriet voor meer harmonie tussen de organen. Daarbij heeft het invloed op longen en luchtwegen. Zuurstof wordt beter in het bloed opgenomen. Pyriet versterkt het zelfbewustzijn en is stimulerend voor het vinden van geluk. Men voelt zich door de werking van Pyriet weer krachtig en vol energie. De steen geeft de volharding om te willen slagen.

   Betekenis en werking Rode koraal:

   Koraal beschermt tegen ongeluk en geeft wijsheid. Bij liefde versterkt Koraal de passie en de sensualiteit.

   Koraal zorgt voor een goede bloedsomloop en helpt bij ijzertekort. De steen heeft een positieve invloed het onderste deel van het lichaam en dan met name op de benen. Het bevordert borstvoeding en helpt kinderen bij de groei van de tanden.

   Betekenis en werking Rhodochrosiet:

   Rhodochrosiet is vooral werkzaam op het verteringsstelsel. Het zorgt ervoor dat vitamines en mineralen beter opgenomen kunnen worden. Verder is het een uitstekende steen voor mensen met diabetes. Deze steen gaat angst, onrust en futloosheid tegen. Rhodochrosiet geeft levenslust en harmonie. De steen geeft troost in moeilijke tijden.

   Betekenis en werking Rhodoniet:

   Rhodoniet stabiliseert emoties, brengt liefde en evenwicht. De steen geeft ondersteunende energie en werkt kalmerend. Het aardt energie en brengt yin en yang in evenwicht. Laat de volle potentie van een persoon zien en om deze te verwezenlijken. De steen biedt bescherming tegen beledigingen en helpt om wraak te voorkomen.

   Rhodoniet stimuleert, reinigt en activeert het hart. Door de reinigende werking zorgt deze steen voor een betere stofwisseling en wordt het zenuwsysteem actiever. De steen verlicht insectenbeten en geneest wonden.

   Betekenis en werking Rookkwarts:

   Rookkwarts versterkt het spiersysteem en zorgt voor herstel van het kraakbeen. Bevordert de vrouwelijke vruchtbaarheid en versterkt de werking van de nieren. Rookkwarts geeft voor (rouwende) mensen meer levensvreugde, brengt licht in de duisternis en zorgt voor inspiratie.

   Betekenis en werking Rozenkwarts:

   Herkomst en het ontstaan

   Rozenkwarts wordt al eeuwenlang gezien als de Edelsteen der Liefde. Er wordt gezegd dat Amor ( ook wel bekend als Cupido ) en Eros ( de god van de liefde ) deze steen zelf naar de aarde zouden hebben gebracht opdat de roze kleur de liefde zou prikkelen en de begeerte zou wekken. Wereldwijd worden nog altijd de mooiste sieraden en beeldjes van Rozenkwarts gemaakt; om zo de boodschap van liefde wereldwijd te blijven verspreiden. Rozenkwarts wordt o.a. gevonden in Madagaskar, Kenia, Mozambique en Brazilië.


   Effecten op de gezondheid

   Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. Ze versterkt het fysieke hart en de bloedsomloop. Rozenkwarts kan de vruchtbaarheid vergroten en heeft een positief effect op het liefdesleven. Ze verzacht brandwonden en blaren en lijkt de huid te verjongen. Rozenkwarts werkt zo rustgevend dat slaapproblemen verdwijnen. Ze heeft een positieve werking bij de ziekte van Alzheimer, Parkinson en dementie. Rozenkwarts is ook geschikt voor kinderen; ze helpt bedplassen tegen te gaan.


   Spirituele werking

   Rozenkwarts heeft een milde, zachte en kalmerende werking. Ze helpt bij (liefdes)verdriet en trauma's. Rozenkwarts opent het hart en helpt om je open te stellen voor vriendschap en liefde. Rozenkwarts helpt tegen angsten en verbittering; ze maakt mensen zo onbevangen, onbevreesd, speels, vrolijk en creatief als een kind. Rozenkwarts leert je van jezelf te houden. Rozenkwarts is tenslotte de steen van onvoorwaardelijke liefde. Laat je raken door haar puurheid, kracht en sereniteit.

   Betekenis Rutielkwarts:

   Rutielkwarts verdrijft negatieve energie en helpt om veranderingen in gang te zetten. De steen geeft positiviteit en neemt bezorgdheid weg.


   Rutielkwarts versterkt de luchtwegen en voorkomt allergische reacties zoals hooikoorts. De steen helpt de adem te reguleren en voorkomt vastzittende hoest. Ook verstevigt het de rug en sterkt de zenuwen. Rutielkwarts wordt gezien als waarheids- en beschermende steen en schenkt levenskracht.


   Rutielkwarts is een nuttige steen bij waarzeggingen.

   Betekenis en werking Saffier:

   Saffier is een steen die het lichaam met de ziel verbindt. Kan chronische ziekten verlichten. Het vermindert aandoeningen als gevolg van stress en bevordert de concentratie. Saffier is smaakopwekkend en helpt bij leer problemen en faalangst.

   Betekenis en werking Serpentijn:

   Serpentijn zorgt ervoor dat negatieve energie wegblijft. Heeft een kalmerende werking en helpt goed bij nervositeit en spanning. Geeft evenwicht. Serpentijn heeft een reinigende en pijnstillende werking. Ondersteunt het bloedsuikergehalte op peil te houden en vermindert menstruatiekrampen.

   Betekenis en werking Sodaliet:

   Herkomst en het ontstaan

   De oude Grieken en Romeinen maakten al dankbaar gebruik van de prachtige donkerblauwe steen Sodaliet; ze maakten van Sodaliet spirituele voorwerpen en rituele items. Fijngemalen gebruikten ze Sodaliet als grondstof voor verf en zelfs voor make-up. Sodaliet, een prachtige steen voor mannen én vrouwen. Sodaliet wordt o.a. gevonden in Schotland, Canada, Italië en Birma.


   Effecten op de gezondheid

   Sodaliet heeft een positieve werking bij keelpijn, stemverlies en heesheid. Ze werkt koortsverlagend en ontstekingsremmend. Sodaliet helpt de weerstand te verhogen. Ze heeft een positief effect op de zenuwen en helpt bij hoofdpijn en zenuwpijn. Sodaliet helpt bij sportblessures en botbreuken doordat het beschadigde pezen sneller helpt herstellen. Sodaliet helpt tegen overgangsklachten zoals opvliegers en stemmingswisselingen. Sodaliet helpt ontspannen en helpt bij problemen met inslapen.


   Spirituele werking

   Sodaliet brengt rust in tijden van angst, stress of woede. Ze ontspant het lichaam, waardoor je weer rationeel en logisch kunt denken. Sodaliet helpt je weer op je intuïtie te vertrouwen. Ze geeft je zelfvertrouwen en zelfrespect. Sodaliet helpt je met het onder woorden brengen van je mening en gevoelens. Sodaliet brengt harmonie, loyaliteit en solidariteit in een groep. Ze stimuleert vertrouwen en vriendschap. Laat je raken door de kracht en puurheid van deze bijzondere edelsteen.

   Betekenis en werking Turkoois:

   Turkoois is de heilige steen van de Indianen. Naar verluidt verandert hij van kleur om te waarschuwen als er ontrouw dreigt. De steen zorgt voor empathie, evenwicht en geeft zelfvertrouwen. Ook verdrijft Turkoois negatieve energie.

   Turkoois gaat verharding en verkalking van de spieren en zenuwen tegen.

   Betekenis en werking Tijgerijzer:

   Tijgerijzer bestaat uit een combinatie van drie edelstenen namelijk Rode Jaspis, Hematiet en Tijgeroog. De betekenis van deze stenen zijn van toepassing op tijgerijzer. De combinatie van deze edelstenen stimuleert ook een sterke levenswil in moeilijke situaties.

   Betekenis en werking Tijgeroog:

   Herkomst en het ontstaan

   Al sinds de Middeleeuwen doet deze edelsteen zo sterk denken aan het oog van een tijger, dat de drager ervan zich als door een tijger beschermd voelt tegen al het kwaad. De oorsprong van de naam laat zich dan ook makkelijk raden. Ooit was Tijgeroog net zo kostbaar als diamant. Tijgeroog wordt o.a. gevonden in Zuid-Afrika, het westen van Australië, India en de Verenigde Staten.


   Effecten op de gezondheid

   Tijgeroog werkt pijnstillend. Daarnaast werkt Tijgeroog positief op het zenuwstelsel en de keel; het helpt bij verkoudheid, bronchitis en astma. Tijgeroog maakt botten en gewrichten sterker en verzacht pijn van botbreuken en ontstekingen. Tijgeroog kan hoofdpijn en migraine verzachten. Het werkt positief bij buikpijn en maagkrampen. Tijgeroog helpt rust te vinden bij spanningen; het is een goede steen om te dragen tijdens bijvoorbeeld examens.


   Spirituele werking

   Tijgeroog is een bijzonder warme en beschermende edelsteen. Het beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen. Tijgeroog geeft moed, kracht en zelfverzekerdheid. Het helpt daardoor doelen en dromen te verwezenlijken. De zachte energie van Tijgeroog brengt rust en helpt bij twijfel, moedeloosheid en besluiteloosheid. Tijgeroog geeft zekerheid en bevordert het zelfrespect. Het helpt je om afstand te nemen en de juiste beslissingen te nemen. Laat je raken door zijn warme energie en pure kracht.

   Betekenis en werking Toermalijn kwarts:

   Toermalijn beschermt tegen negatieve energie en zet negatieve gedachten om in positieve. Toermalijn brengt lichaam en geest in balans. Deze balans geeft ontspanning, zelfvertrouwen en vermindert angst en verdriet. Toermalijn voorkomt het aannemen van een slachtofferrol. De Toermalijn naaldjes (die door elkaar heen liggen) in de kwarts doorbreken vicieuze cirkels. De Toermalijn zonder kwarts is goed tegen elektrostress.

   Betekenis en werking Zoisiet:

   Zoïsiet zet negatieve energie om in positieve energie. De steen helpt om ideeën om te zetten in daden en constructieve oplossingen. Ook is het een creatieve steen. Zoïsiet vermindert ontstekingen en versterkt het immuunsysteem.

   De steen is goed voor het hart, milt, alvleesklier en longen. In combinatie met Robijn versterkt het de potentie.

   Betekenis en werking Zonnesteen:

   Zonnesteen is een veelzijdige steen. Het helpt zowel tegen rugklachten, zoals hernia, als tegen grijze staar en darmstoornissen. Helpt tegen nervositeit en geeft levenskracht. Het zorgt voor zelfbeheersing en gaat negatieve gedachten zoals zwaarmoedigheid en somberheid, tegen. Het is een vrolijke steen. Verder goed tegen botontkalking, psoriasis en eczeem.

   Welke edelstenen zijn er?

   Er zijn heel veel verschillende en zeldzame soorten edelstenen en mineralen die bijzonder zijn vanwege hun schoonheid (bijvoorbeeld hun kristalgroei) en mechanische eigenschappen. Er zijn ook zogenoemde "half edelstenen" zoals carneool, granaat en lapis lazuli. Deze naam is subjectief en is afhankelijk van de cultuur waarin men leeft. Zo is Jade in China de belangrijkste en Diamant de hardste. De concrete prijs van de Diamant wordt bepaald door de kleur, de grote, de helderheid, licht breking en hoe de steen is geslepen. Er zijn vier groepen die zeer zeldzaam zijn: de Diamant, de Robijn, de Smaragd en de Saffier.


   Berg edelstenen of bergkristal (kwarts) heeft bijvoorbeeld een helende werking en Agaat helpt bij het centreren en stabiliseren van fysieke energie. Ook is er verschil tussen trommelstenen, knuffelstenen en handstenen.


   Elk soort kristal heeft zijn eigen kleur, vorm, kracht en betekenis. Een kristal wordt gevormd uit verschillende mineralen en wordt bepaald door zijn inwendige structuur, een ordelijke, herhaalde atoomstructuur die uniek is voor zijn eigen soort. Soms met het blote oog zichtbaar, maar meestal alleen onder een microscoop. Mineralen en gesteenten zijn miljoenen jaren geleden in de aarde ontstaan en komen voort uit magma.

   Welke edelsteen past bij mij?

   Dit is erg persoonlijk en je moet als het ware aangetrokken worden door een bepaalde steen. Het is ook maar net waar je de stenen voor wil gebruiken. Je kunt ze inzetten voor genezing, meditatie en liefde maar ook decoratief en als sieraad. Het belangrijkste is dat wat jij er mee wil doen, welke steen het beste bij je past of gewoon die jij het mooiste vindt.

   Geven Edelstenen geluk?

   Omdat edelstenen allemaal een eigen werking hebben is dit voor iedereen anders. Edelstenen zijn mooi en decoratief en in verschillende vormen verkrijgbaar. In onze winkel vind je ze als sieraad, als losse stenen en als gelukscadeautjes. Ook zijn er gelukszakjes met edelstenen als uitdeelcadeautje. Er is heel veel informatie over deze bijzondere stenen te vinden. Kies de best passende edelsteen en ervaar de werking en uitstraling van deze prachtige natuurproducten.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »