Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Lucky Touch - Donderdag 24 Juni 2021

   Tips afscheidscadeau collega

   Stilstaan bij het afscheid van een collega is soms wat ongemakkelijk. Sta je daar alweer met die saaie fles wijn. Of met die eeuwige reep chocolade of dat bosje bloemen. Hoe maak je het afscheid van collega’s vanaf nu eens echt onvergetelijk? Kijk de tips hieronder eens door en vind direct wél de perfecte kleine attentie. Betaalbaar en leuk voor iedereen.

   Stilstaan bij het afscheid of vertrek van een collega

   Collega’s zijn best een vreemde soort mensen. Ze komen en gaan. Aan sommigen zit je tot vervelens toe vast. Anderen vind je juist leuk, maar die blijven vaak te kort. Er is geen peil op te trekken, maar één ding staat wel vast: je neemt regelmatig afscheid van een collega.


   Wat de reden van het vertrek ook is, er even bij stilstaan en persoonlijk aandacht aan besteden is altijd goed. Positieve aandacht doet elk mens goed. Want of je nu aandacht geeft of krijgt, het brengt warme gevoelens van verbinding naar boven. In principe zijn er op de werkvloer twee soorten afscheid waarbij een cadeau of een leuke attentie zeker op zijn plaats zijn:

   1. Er vertrekt een collega
   2. Je vertrekt zelf

   afscheid collega

   In beide gevallen is een afscheidscadeau passend. In het eerste geval zamelen collega’s vaak onderling wat geld in voor een passend afscheid met een cadeautje. Of er is een bedrijfspot voor. In het tweede geval is het leuk wanneer je bij je vertrek een persoonlijke herinnering aan je collega’s geeft.


   Maak indruk met afscheidscadeau collega, maak het persoonlijk

   Een dertien-in-een-dozijncadeau bedenken voor een collega valt soms al niet mee. Laat staan een cadeau dat echt aansluit bij iemands karakter. Toch is dat prima mogelijk. Bedenk eerst eens welk type medewerker jouw collega eigenlijk is. Op elke werkvloer lopen vergelijkbare types rond en als je erover nadenkt, herken je ze vast wel: de bazen, de grapjassen, de roddelaars enzovoort.

   Hieronder zie je een aantal tips over welk soort cadeau bij een bepaald type collega past:


   De harde werker

   afscheidscadeau collega harde werker

   Harde werkers krijgen vaak helemaal niet zoveel mee over hun collega’s. Hun taken goed doen is ongeveer het enige wat telt en ze rekenen vaak dan ook helemaal niet op een attentie. Kortom: eigenlijk alles is goed als cadeau. Het überhaupt krijgen van aandacht en een attentie verrast ze en alleen dat al geeft ze een enorm gevoel van waardering.


   De grappenmaker

   afscheidscadeau collega de grappenmaker Ze zorgen voor een beetje leven in de brouwerij en houden de werkdagen voor iedereen draaglijk. Deze mensen houden van verrassingen en het kan hen niet gek genoeg zijn. Leef je uit en doe ook eens gek met een hele aparte attentie.

    

   De prater

   Ook van die types die de boel aan de gang houden. Soms tot je er gek van wordt, maar vaak zijn het welafscheidscadeau collega de prater attente mensen. Ze waarderen daarom een goed doordacht cadeau enorm. Geef iets wat echt aansluit bij hun dagelijks leven of interesses en je scoort het maximale aantal punten.


   De stille

   afscheidscadeau collega de stilleSoms zijn deze mensen wat moeilijk te peilen. Wat vinden ze nu echt leuk? Stille wateren hebben diepe gronden en vaak zijn het creatieve mensen. Kom daarom zelf ook met iets creatiefs en daag ze uit met je cadeau.

    


   De ambitieuze betweter

   Mensen die zorgen dat anderen ook blijven nadenken. Altijd goed, maar soms wel zenuwslopend voorafscheidscadeau collega de ambitieuze betweter collega’s. Deze mensen nemen zichzelf serieus, doe dat dan ook met het cadeau dat je hen geeft. Iets waarmee ze goed voor de dag kunnen komen of wat hen extra energie geeft, werkt altijd.   De altijd attente regelneef

   afscheidscadeau collega de altijd attente regelneefRegelneven heb je nodig op de werkvloer. Ze zorgen voor verbinding en maken dat alles blijft lopen en wil vlotten. Verjaardagen? Uitjes? Ze weten het en organiseren dan nog iets ook. Deze mensen zijn energiek en hen maak je blij met een gezellig cadeau waar ze daadkracht uit kunnen putten.

    


   De roddelaar

   Altijd op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van al je collega’s? Dat doe je dankzij de roddelaars.afscheidscadeau collega de roddelaar Onmisbaar op de werkvloer. Maar overdaad schaadt. Je cadeau mag hen daar best subtiel op wijzen. Geef deze collega’s iets wat rust uitstraalt.   De kantjes-er-vanaf-loper

   afscheidscadeau collega de kantjes er vanaf koperElke werkvloer heeft er wel één of twee. Op het oog zijn ze de hele dag bezig. Maar jij hebt ze heus wel door, ze voeren eigenlijk weinig uit. Wat je aan deze types geeft? Iets wat hen volledig uit het veld slaat. Een cadeau waarvan ze eerst even niet goed weten wat ze ermee aan moeten. En waaraan ze later toch een goed gevoel van waardering over houden.   De baas

   Deze is altijd lastig. Veel mensen denken dat de baas een extra groot en speciaal cadeau nodig heeft.afscheidscadeau collega de baas Maar, de baas is ook maar een mens. Deze mensen vinden het juist bij een afscheid ontzettend fijn als een cadeau persoonlijk is. Iets wat hen raakt en wat past bij hun leven. En wat hen tegelijkertijd rust en energie geeft, want dat kunnen de meeste bazen soms best wel even gebruiken toch?


   Gun je collega’s een flinke portie geluk

   Welk afscheidscadeau voor een collega je op basis van hun persoonlijkheid ook kiest, van een portie geluk wordt iedereen blij. Of je nu stil, luidruchtig, rustig of juist heel druk bent: een beetje extra geluk is altijd welkom. Het spreekwoord ’zonder geluk vaart niemand wel’ betekent dat hard werken goed is, maar dat iedereen daarnaast ook wel een beetje geluk nodig heeft in het leven. Wat is er dan mooier dan tijdens het stilstaan bij het vertrek van een collega een beetje geluk aan die persoon meegeven?


   ‘Geluk kun je niet in een potje vangen,’ is nog zo’n gezegde. Maar, is dat wel echt zo? Wat nu als je geluk wél in een potje kunt vangen? En dan als symbolische geluksbrenger weggeven als afscheidscadeau aan een collega? Dan is dat pas echt een mooi cadeau met een hele speciale en veelzeggende herinnering.


   Symbolisch of grappig: geluk mag altijd

   Misschien geloof je niet zo in geluksbrengers en zie jij jezelf als veel te nuchter voor dit soort dingen. Of verwacht je dat je collega er in elk geval zo over denkt. Geeft niks. Of je geluk nu symbolisch of als grappige attentie weggeeft, iemand geluk gunnen laat een positieve indruk achter. Geluk is altijd goed en past ook bij iedereen. Als je de juiste vorm ervan maar kiest.


   Geluksbrengers vind je over de hele wereld heen in allerlei culturen terug. Is je collega fan van een bepaald werelddeel? Kijk dan eens of daar ook een speciale geluksbrenger vandaan komt en geef die weg als afscheidscadeau. Succes verzekerd! Meer tips bij het kiezen van een afscheidscadeau voor het werk zie je hieronder:


   Top 9 populaire geluksbrengers als afscheidscadeau voor op het werk:

   1. Kaartje met ‘Succes’, ‘Good luck’ of ‘Bedankt’ kaartje-afscheid-collega
    Een kaartje met een klavertje 4 of een succeswens kan altijd. Dit past van baas tot roddeltante. Kies de meest aansprekende kaart en schrijf er samen met al je collega’s een persoonlijke gelukwens bij.

   2. Gevuld gelukszakje van organzagelukszakjes
    Organzazakjes zie je vaak als kleine attentie. Na een bruiloft, bij een babyborrel of een examenparty. Vul het zakje met een geluksbrenger die bij je collega past en geef deze attentie met een gerust hart weg.

   3. Geluksarmbandje
    Misschien niet voor elke collega het makkelijkste cadeau, maar je weet zelf vast bij wie een mooigeluksarmbandjes armbandje nu juist wel perfect past.

   4. Gelukspoppetjes
    Gelukspoppetjes kom je overal ter wereld tegen. Ga je voor een traditionele Kokeshigelukspoppetjes uitdelen werk doll of juist voor een moderne Kimmidoll? Misschien is een Mexicaanse gelukskabouter wel helemaal de stijl van je collega. En wat dacht je van een Russische Matroesjka of ‘gewoon’ een gelukspoppetje sleutelhanger of gelukspoppetje kaartje met een persoonlijke boodschap. Het maakt niet uit, zolang je gelukscadeau maar aansluit bij het karakter van je collega.

   5. Happy Boeddha
    De happy Boeddha is in opkomst. Een lachende Boeddha met een dikke en ronde buik is misschienhappy boeddha wel de meest bekende geluksbrenger uit Azië. Een happy Boeddha mag je nooit zelf houden. Geef je de Boeddha aan een ander? Dan voorspelt dit rijkdom, voorspoed en geluk aan de gever én de ontvanger. Wrijf de Boeddha af en toe over de buik en zet het beeld met het gezicht naar de deur. Maar nooit op de grond! Dan verlies je het geluk.

   6. Boekenlegger
    Een serieus cadeau dat bij elke collega past. Of het nu voor je sikkeneurige baas of je allerliefsteboekenlegger uitdelen collega's collega is. Een boekenlegger met een gelukswens erop is een persoonlijk aardigheidje dat bij iedereen in goede aarde valt.

   7. Sleutelhanger
    Nog zo’n topper voor elke collega. Kies voor de tekst of geluksbrenger die desleutelhanger geluk collega sleutelhanger uniek maakt en geef een cadeau dat je collega nog jarenlang op positieve wijze aan jou doet denken.

   8. Geluksboom
    Voor thuis op de kast, voor ergens in het nieuwe kantoor of voorgeluksboom cadeau collega een hoekje van de vensterbank. Een kleine geluksboom gemaakt van steentjes zoals amethist staat overal. En geeft een blijvende herinnering die lang mee gaat.

   9. Geluksolifantjes
    Een stoer mannencadeau. Olifanten stralen krachtgeluksolifantjes collega's uit, maar ook kennis en wijsheid. Olifanten beschermen in het hindoeïstisch geloof reizigers en ze ruimen hindernissen voor hen uit de weg. Een olifant helpt mensen bij het maken van de juiste beslissingen. En staat de slurf van de olifant omhoog? Dan zit die slurf ook nog eens boordevol geluk.

   Origineel en betaalbaar afscheidscadeau voor je collega

   Zo zie je maar dat er voor elke collega een origineel, passend en heel betaalbaar afscheidscadeau te vinden is. Geluk heb je niet nodig bij het vinden van zo’n cadeau. Alleen een beetje wijsheid over de plek waar je zoeken moet is ruim voldoende. Waar zo’n plek is? Kijk eens rond op afscheidscadeau collega en je bent al een heel eind op de goede weg.

   Nieuwtjes, Tips en Weetjes

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »